Cover voorkant
Dank je wel, partner - Etiquette bij het bridgespel
Dank je wel, partner - Etiquette bij het bridgespel

Dank je wel, partner - Etiquette bij het bridgespel

Gerty van den Nouland-Wackers


€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boekje is een leidraad bij moeilijke speelsituaties. De inhoudsopgave helpt de lezer om het onderwerp te vinden dat vraagtekens opriep tijdens een zitting. De meest voorkomende situaties worden uitgelicht en besproken. Geniet van het spel en vergeet nooit je partner te bedanken, ook al valt het soms tegen wat op tafel komt. Hopelijk draagt dit boek bij tot nog meer begrip en plezier tijdens het bridgespel.

From the book

Opgeruimd staat netjes

Het waren moeilijke spellen en na het laatste spel laait de discussie op wat wel en niet geboden of gespeeld had moeten worden.

De zoemer klinkt als startschot voor de volgende ronde. Andere spelers staan al te duwen om hun plek te claimen aan de tafel. Iedereen raakt gehaast. Al pratende lopen de paren weg en vergeten te kijken hoe ze hun vorige tafel achter laten.
Het is een chaos: de theekopjes blijven achter, de spellen liggen ergens op een hoek van de tafel ondersteboven, het kleedje is half van de tafel geschoven en de inhoud van een biedbox is niet meer op de goede volgorde.

Dit is een nare binnenkomer voor de volgende spelers van die tafel. Een rommelig geheel dat wellicht aanleiding kan geven voor een draaihand of een verkeerde windrichting.

Natuurlijk is het niet de bedoeling om onze frustratie c.q. ergernis achter te laten als erfenis aan de volgende spelers. Dat snappen we allemaal wel en we weten ook dat de nieuwe spelers zelf de taak hebben om te controleren of ze de juiste spellen hebben, de windrichting van de spellen goed is en ze met de juiste spelers aan tafel zitten. Het is echter vooral een kwestie van beleefdheid ten opzichte van je medeclubleden om geen puinhoop achter te laten.

Ruim de tafel even op voor het verlaten van de tafel, leg de spellen in de juiste volgorde terug op het midden van het tafelbord in de juiste windrichting en vergeet vooral niet de afwas mee te nemen naar de volgende tafel of anders weg te zetten op de tafel of de bar.

Probeer de spelronde op een nette manier af te ronden, bedank je tegenspelers, wens ze verder nog veel succes. Dat geeft jou en je partner ook een rustige afronding en een goed begin voor de nieuwe speelronde.

Op het einde van de zitting wordt er van de NZ-spelers verwacht dat ze de tafel afruimen en alle bridgeattributen in de desbetreffende kratten of boxes opbergen. Oost-West mag natuurlijk meehelpen (graag zelfs), maar de taak ligt in principe bij de NZ-spelers.

About the author

Gerty van den Nouland woont al vele jaren samen met haar man in Oegstgeest. Tijdens haar buitenlandse jaren in Maleisië, Thailand en Abu Dhabi had ze altijd al bridge gespeeld, maar dat was nog zonder al te veel aandacht voor regels en tafelmanieren. In 2006 is ze lid geworden van BC Rijnland en daar leerde ze pas echt bridgen. Het ging haar steeds meer interesseren en intrigeren. Echter nadat ze redactielid van BC Rijnland werd, kwam de behoefte om ook haar clubleden deelgenoot te maken van deze nieuw verworven kennis.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dank je wel, partner - Etiquette bij het bridgespel

Author:

Gerty van den Nouland-Wackers

Category:

Sports and Games

Number of pages:

98

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-04-2019

ISBN:

978-94-638-9190-5 / 9789463891905

Price:

€ 19,50

Language

Dutch