Viersprong

Sarah Demuynck

Category: Young Adult

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vier landschappen zijn met elkaar verbonden via vier treinsporen. Zo kunnen producten en grondstoffen worden uitgewisseld en kan iedereen in rust en vrede samenleven. Het systeem werkt perfect en iedereen heeft zijn eigen taak.
Maar als plots wordt aangekondigd dat de treinsporen heraangelegd worden, breekt er onrust uit. Ook voor Vera heeft dit grote gevolgen. Zeker wanneer ze ontdekt dat niets meer is wat het lijkt. Wie kan ze nog vertrouwen en belangrijker nog: wat is er écht gaande?

From the book

Drie straten voor het hoofdplein zie ik een man achter een boom verdwijnen. Is het de man die gisteren achter me aan zat?
Mijn hart begint sneller te kloppen terwijl ik de kille lucht inadem. Voorzichtig loop ik tot bij de boom en zie hem wat verderop een andere straat ingaan.
Op mijn hoede loop ik achter hem aan. Hopelijk word ik niet betrapt.
Ik adem kleine wolkjes uit en volg hem tot hij van de weg afgaat, het bos in.
Moet ik hem volgen? Ik mag absoluut niet gezien worden.
Mijn hart gaat wild tekeer als ik de weg af ga.
Wat als de bladeren op de grond me zullen verraden als ik erop stap? Als hij me nu ziet, kan ik niet meer ontsnappen. Wat zou er dan gebeuren?
Ondanks mijn gedachten sluip ik verder. Ik probeer me zo geruisloos mogelijk te bewegen om geen takjes te laten knappen. Bij elke stap op een knisperend blaadje krimp ik in elkaar.
Ik wacht telkens tot de man ver genoeg is om verder te gaan terwijl ik mezelf probeer te kalmeren.
Die man ziet je toch niet, hij ziet er misschien sterk uit, maar daarom is hij nog niet opmerkzaam. En trouwens, je bent hier goed in. Als hij iets hoort, verstop je je gewoon achter een van die dikke bomen. Gebruik je omgeving als schuilplaats.
Geconcentreerd sluip ik dieper het bos in terwijl ik mezelf afvraag of ik de weg wel terug zal vinden.

About the author

Sarah Demuynck is geboren in 2001 en groeide op in een randgemeente van Antwerpen. Altijd was ze al geboeid door spannende verhalen en bezorgd over de klimaatsverandering. Het idee voor dit boek ontstond op veertienjarige leeftijd op een vakantie in Frankrijk. Geïnspireerd door de natuur en haar fantasie schreef ze dit spannende en ontroerende verhaal. Dit alles zorgde ervoor dat ze het plezier van schrijven ontdekte. Via dit boek hoopt ze dan ook haar passie te delen met anderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Viersprong

Author:

Sarah Demuynck

Category:

Young Adult

Number of pages:

240

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-05-2019

ISBN:

978-94-6389-248-3 / 9789463892483

Price:

€ 21,50

Language

Dutch