Zingend naar het noorderlicht - Het levensverhaal van een vader wiens vermiste dochter nooit meer thuiskwam

Ger Smit

Category: Biographies

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zingend naar het noorderlicht vertelt het verhaal van een vader, die zijn dochter nooit meer ziet thuiskomen van een bootavontuur. Hij grijpt hiertoe terug op zijn jeugd in een klein dorp, zijn muzikale loopbaan en alle herinneringen, die op dit levenspad zijn blijven hangen. In dit prettig geschreven, maar ook aangrijpende autobiografische verhaal wordt humor afgewisseld met verdriet en tevens een inkijkje gegeven in een arbeidersgezin op het Zuid-Hollandse platteland.

From the book

De Heenvlietse paardenmarkt op Tweede Pinksterdag is sinds jaar en dag een begrip op Voorne en Putten. Een evenement waar mensen van heinde en verre op af komen. Paarden worden er tegenwoordig niet zo veel meer verkocht. Het gaat tegenwoordig vooral om bier, eetkraampjes en kermis.
Daar zag ik hem. Een klein gebogen mannetje, op klompen en een boerenpet op. Hij had een morsige snor met daarachter een paar overgebleven bruine tanden. Vol overgave stond hij een vrachtwagenlading vol bananen aan de man te brengen.
"Wie hep 'r een takelwage!", klonk het met zijn roestige stem, terwijl hij een enorme tros bananen omhoog torste.
"Ik zeg geef maar acht gulden!"
Hij keek loerend in het rond.
"Geef geen zeven gulden, doe maar zes gulden. Niemand? Geef maar vier gulden!"
Verkocht. De tros werd in een ouwe krant gefrommeld en overhandigd. Zo ging dat achter elkaar door en in no-time had hij zijn vrachtwagen leeg.
Ik had hem totaal niet herkend. Het bleek Gerrit van Pelt te zijn, de zoon van Job, die in Oudenhoorn een slagerij had. Als klein jongetje zag ik hem met grote stukken vlees op zijn schouder door de zaak lopen. In mijn kindbeleving was hij lang en begin twintig.
Vader Job was een vriendelijke zakenman met een beetje zalvende stem. Wanneer een vrouw in de winkel om een stuk worst vroeg, waagde hij met een uitgestreken gezicht:
"'s Mans lengte?"
Zijn vrouw klonk kordater met een prachtig ABN, waaraan je kon horen dat ze zeker niet in Oudenhoorn opgegroeid was.

About the author

Ger Smit (1951) is geboren en opgegroeid in het dorpje Oudenhoorn. Als beroepsmuzikant leidde hij een relatief zorgeloos leven, totdat een van zijn kinderen niet meer terugkeert van een boottocht. Dit inspireerde hem tot het schrijven van dit boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zingend naar het noorderlicht - Het levensverhaal van een vader wiens vermiste dochter nooit meer thuiskwam

Author:

Ger Smit

Category:

Biographies

Number of pages:

178

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-04-2019

ISBN:

978-94-638-9210-0 / 9789463892100

Price:

€ 20,99

Language

Dutch