Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Phi
Hoe (niet) te rekenen

Auteur

Martijn Peter Burgers

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wie hier een wervende, kernachtig samenvattende beschrijving van dit boek verwacht aan te treffen, heeft het mis. Faliekant.

Enige duiding van de aard en bedoeling van dit boek, zo die aard al te duiden en de bedoeling al aanwezig is, ontbreekt. Aangezien aanvullingen Niets toevoegen aan al hetgeen reeds in dit boek staat opgeschreven, zal de potentiële lezer van dit boek hier Niets ""499 vinden wat tot aansporing of ter ontmoediging van het lezen van dit boek zal (kunnen) leiden.

Evenwel…""500

""499 Een voetnoot (of Twee) kan op de achterflap niet ontbreken. Deze alinea, waarin het woord ‘Niets’ tot Twee keer toe wordt genoemd, kan worden gezien als een ultieme, uiterste en tegelijkertijd zeer twijfelachtige poging om dit woord ‘Niets’ ter discussie te stellen.
""500 Lees voetnoot ZevenenZestig.


Over de auteur

Martijn Peter Burgers (1962) is auteur van vele ongepubliceerde boeken. Per ongeluk mondde een meer dan Dertig jaar durende correspondentieschaakpartij uit in 'Phi - hoe niet te rekenen'. De auteur verwacht dat dit boek hem - in beperkte kring - wereldfaam zal opleveren. Niet voor Niets is dit het Eerste boek van de aanstormend bestsellerauteur, dat daadwerkelijk wordt gepubliceerd.

Productinformatie

ISBN
9789463897891 / 978-94-638-9789-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-11-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
212
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Een goede discussie begint bij een helder uitgangspunt op het grondvlak. Wie kiest voor het Hoe moet van het Wie afblijven. Wie kiest voor het Wie, moet respect weten op te brengen voor de kwaliteiten van hen die zich qualitate qua bezighouden met het Hoe. Maar wat we nogal Eens zien is dat Wie-adepten met onvoldoende kennis van zaken zich begeven op het Hoe-vlak en Hoe-deskundigen zich menen van alles te kunnen permitteren als het gaat om Wie-uitspraken .
Mw. Els van Dijk , directeur van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort, zegt in dit verband:
“Dat er verschillen zijn in het denken over schepping en evolutie is duidelijk. Grote verschillen zelfs. Die moeten we niet onder het tapijt vegen.”
Ik ben het met haar Eens. Het zou een heel raar tapijt opleveren. Een onbegaanbaar tapijt, ben ik bang.
Zij citeert met instemming – en ik val haar bij – professor Becking, hoogleraar Oude Testament in Utrecht:
“Belangrijker dan de vraag of je alles over God tot in de decimalen kunt uitrekenen, is de vraag of je op Hem vertrouwt.”
Van Dijk is vervolgens nog stelliger (te stellig, naar mijn bescheiden mening; vandaar dit boek):
"We zullen God nooit tot in de decimalen kunnen volgen.“
Om vervolgens emeritus professor dr. Frank van der Duijn Schouten, rector magnificus aan de Vrije Universiteit van Amsterdam te citeren:
“We kunnen na dit leven welEens voor grote verrassingen komen te staan. Dat het best Eens zo in elkaar zou kunnen steken als je zelf niet vermoed hebt. Vanuit mijn geloof heb ik twijfels bij de evolutietheorie, maar de wetenschappers zijn zo Eensgezind, dat we er ook niet meer omheen kunnen. We moeten ontspannen met deze vragen omgaan omdat we zelf nog veel onvermoeds te zien zullen krijgen. Ik vind wel dat we als christenen ons nadrukkelijk in de evolutietheorie moeten verdiepen. Tegelijk wijs ik graag op de grenzen van de wetenschap.”
Dat is precies wat ik hier bedoel te zeggen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek