De Slapende Berg

Timo Quint

Category: Spirituality
  • (5)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Isma keek Anzel vragend aan. ‘Je bedoelt dat dat is wat ik in de berg zal tegenkomen? Mezelf?’
‘Wat verwacht je er anders te zien? Een hoop stenen en wat zand?’
Op zijn gezicht ontstond een brede glimlach en hij begon te grinniken.
‘Ja, ik hoop van wel,’ zei Isma. ‘Het zou anders wel een heel vreemde berg zijn.’

De Slapende Berg verhaalt over de avonturen van Isma, een jongen die besluit het dorp waar hij opgroeide te verlaten en een reis te ondernemen naar de plaats waar alle dorpsbewoners doodsbang voor zijn: de Slapende Berg. De weg naar de berg blijkt voor Isma de weg naar zijn diepste zelf te zijn.

From the book

Hij stond voor de ingang en keek even naar binnen. Het was er donker. Hij moest zich bukken om binnen te komen. Hij strompelde door de grot en zag nauwelijks iets voor zich. Plots zag hij verderop oranje flikkeringen op een rotswand.
‘Er komt iemand aan!’ hoorde hij een man roepen.
Toen verschenen er een aantal stevige mannen met fakkels.
‘Jij daar, blijf staan waar je bent!’ riep één van hen.
Isma stond verstijfd van angst. Zijn hart bonkte nog steeds luid, zijn ademhaling was snel. Wat moest hij doen? Omdraaien en wegrennen? Met het risico dat hij door de wolven werd gegrepen? De mannen naderden hem. Hij moest nu beslissen, maar hij bleef staan, door angst verlamd. Twee mannen kwamen met getrokken zwaard op hem af en hielden hun wapens op hem gericht. Een andere man scheen met de fakkel wat dichter bij Isma’s hoofd. Hij voelde zijn gezicht warm worden.
‘Het is nog maar een knulletje,’ grinnikte de man naar zijn kameraden. ‘Heb jij de wolven wakker gemaakt, jochie?’
Isma keek hen met open ogen aan. ‘Ik kon nog maar net ontkomen,’ zei hij, ‘maar ik weet niet of ik ook aan het gevaar ontkomen ben. Ik weet niet of ik hier wel veilig ben.’
De man moest lachen en liet zijn wapen zakken. ‘Je bent hier nooit veilig, maar je hoeft nu niet te vrezen voor je leven.’
Op zijn verweerde gezicht groeide een wilde baard, zijn kale hoofd glom in het licht van de fakkels. Hij had een flink postuur en op zijn naakte torso zaten grote littekens. De andere mannen achter hem zagen er net zo ruw uit.

About the author

Timo Quint (1993) is historicus en sinds zijn studiejaren geïnteresseerd in spiritualiteit. Zijn eigen zoektocht leidde hem langs de werken van Carl Jung naar de Indiase filosofie van de Advaita Vedanta. Hij heeft daarnaast een voorliefde voor fantasy reeksen als The Lord of the Rings en The Witcher. In zijn verhalen verwerkt hij spirituele inzichten in fantasierijke vertellingen. De Slapende Berg is zijn debuutroman.

Reviews

2019-09-13 11:32:32 | By: Renneke Bogerd | Rating:
Samenvatting Het verhaal begint over de berg die langzaam door uitblijvende regen verdorde, waardoor niet alleen de flora maar ook de fauna stierven en daardoor vreesden de menselijke bewoners ook voor hun bestaan. De priester van het dorp gaf zijn dorpsgenoten de schuld en zijn uitleg was dat de zonnegod hun strafte omdat ze niet dankbaar genoeg waren. Hierop werden de mensen woedend en gingen de priester lynchen, een enkele jongeman genaamd Admar probeerde dit nog tegen te houden, helaas en de priester vervloekte de berg en de mensen alsmede hun nageslacht. Omdat Admar niet kon leven met het gebeuren verliet hij samen met zijn vrouw Evaida en beide families de berg. Isma is een jonge man in de tijd dat er nog maar een god is en hij wordt sinds enkele weken gekweld door angstbeelden. Zijn wens is om de top te beklimmen van de Slapende Berg, maar het verhaal gaat al eeuwen dat het er spookt en gevaarlijk is. Door de angstbeelden en nachtmerries gelooft hij dat dit misschien waar zal kunnen zijn en hij twijfelt sowieso aan alles dit zit in hem, zoveel vragen over zijn leven die hij niet stelt. Zijn dagen in het dorp zijn een aaneenschakeling van vertrouwde sleur, zijn leeftijdgenoten hebben het dorp verlaten en de dorpelingen vermijden contact, hij voelt zich somber en eenzaam. En na een gebeurtenis besluit hij naar de Slapende Berg af te reizen. Quote: ‘Dat als wij mensen in illusies blijven leven, wij niet waarlijk zullen leven. Dat als wij blijven leven in onwaarheid, wij nep en vals blijven. Dat als wij blijven vasthouden aan begoocheling, wij onszelf kapot zullen maken!’ Mijn mening Timo heeft het heel beeldend geschreven, dit loodste me met fascinatie door het boek. De reis van de jongen zorgt voor een mengeling van illusies, geloof in je eigen vermogen, soms sprookjesachtig, soms minder fraai. Als het leven toch zou mogen zijn zoals in dit boek …. Petje af voor Timo die zo prachtig kan schrijven, hij heeft me helemaal omvergeblazen. Conclusie Het is een boek over een reis met aannames, verleidingen, valkuilen, doorzettingsvermogen, niet alles geloven wat je hoort, leest, ziet en zoeken naar antwoorden. Je eigen gevoel te vertrouwen in een zoektocht naar jezelf en buiten je comfortzone te gaan.

2019-09-04 23:59:59 | By: Freija | Rating:
Het moment dat ik het boek open sloeg werd ik door een rijke, gedetailleerde wereld ingpakt. Stap voor stap leerde ik de karakters kennen, hun ervaringen lieten mij achter in verwondering en nieuwe, verfrissende gedachtes.

2019-08-28 16:30:15 | By: Ubaghs | Rating:
Dit boek is door mij in een keer uitgelezen. Het gaat om een jonge schrijver die vanuit zijn verhaal zijn mensbeeld benadert. Dit doet hij met de nodige fantasie. Hierbij weet hij spannende momenten te laten ontstaan, Wat de lezer aanspoort om verder te lezen. Hoe loopt het af?

2019-08-27 11:03:16 | By: Alie | Rating:
Een aanrader! Als je op zoek bent naar het waarom en/of wie ben ik dan is dit een prachtig boek. Het begeleid je op je eigen weg.

2019-08-25 17:37:44 | By: Rob | Rating:
Binnen een weekend met veel plezier uitgelezen. Goed verhaal met mooi omschreven locaties en situaties. De karakters zijn goed uitgewerkt en je voelt je snel verbonden met zijn reis. Jij eigen reis komt dan ook snel naar voren. Goed debuut, hopen dat er snel meer gaat komen van deze schrijver.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Slapende Berg

Author:

Timo Quint

Category:

Spirituality

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-07-2019

ISBN:

978-94-6389-414-2 / 9789463894142

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (5)