Een Himba vrouw en andere verhalen

Marja Vos

Category: Stories
  • (1)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De titel zegt het al: Een Himbavrouw en andere verhalen is een verhalenbundel met maar liefst veertig zeer uiteenlopende verhalen. Sommige zijn humoristisch, andere spannend, maar er zijn ook verhalen bij die de lezer zeker zullen ontroeren. De schrijfster haalt overal haar inspiratie vandaan. Onder andere uit de vele reizen die ze maakte. Een Himbavrouw is daar een voorbeeld van. Haar reis naar Curaçao inspireerde haar tot Kwesi en Slavernij in Curacao. En een reis met haar oudste kleindochter resulteerde in het spannende verhaal Mooie mannen op Madeira. Al met al een boeiende bundel die de lezer niet mag missen.

From the book

We vertrekken. Peter zit op de passagiersstoel en ik mag de achterbank delen met twee vrouwen, die uit Libanon blijken te komen. Ze zijn niet al te slank, dus we zitten lekker warm tegen elkaar geplakt. De chauffeur vertrekt. Na vijf minuten rijden vraagt een van de Libanese vrouwen of hij de ramen open wil zetten. Geduldig doet hij wat ze van hem vraagt. Even later begint hij hard te rijden en nu vraagt ze of hij het raam voor driekwart wil sluiten. Met vingers met rood gelakte nagels geeft ze precies aan hoe ver de ramen nog open mogen staan. De chauffeur doet wat ze vraagt. Maar dan komen we voor de stoplichten te staan. Het is hier heel erg druk op de weg en de warmte in de taxi is om te stikken. Nu vraagt de vrouw of de ramen weer helemaal open kunnen en de chauffeur doet wat ze vraagt.
Wat een begin van onze vakantie. Is dit een hartelijk welkom? De radio in de auto staat aan en er worden tot onze verrassing alleen maar nummers uit de jaren zestig gedraaid. En net op het moment dat ik deze situatie toch wel een beetje zat word, begint de chauffeur een nummer op de radio mee te zingen. Luidkeels. Hij kent de gehele tekst uit zijn hoofd. De twee Libanese vrouwen en ik kijken elkaar aan. We glimlachen. Dit is toch wel een heel bijzondere ervaring. Dit is een apart welkom op Malta.

About the author

De Schoonhovense Marja Vos (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ze niet meer werkt heeft ze tijd voor haar hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ze is begonnen met het schrijven van kinderboeken, maar al snel stapte ze over op schrijfwerk voor volwassenen. In 2018 kreeg zij van de uitgever een oeuvreprijs.

Reviews

2019-05-18 19:50:31 | By: Miranda | Rating:
Een Himba vrouw en andere verhalen is een zeer afwisselend boek. Persoonlijke ervaringen worden afgewisseld met verzonnen verhalen, grappig of spannend en met een bijzondere twist. Het verhaal 'Sterven is ook een kunst' vond ik ontroerend en mooi. Dit boekje is zeker een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Himba vrouw en andere verhalen

Author:

Marja Vos

Category:

Stories

Number of pages:

174

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

10-05-2019

ISBN:

978-94-6389-267-4 / 9789463892674

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)