Amok - Een verhaal over passionele liefde, verscheurend afscheid en onverwoestbare vriendschap.

Britt Peeters

Category: Young Adult
  • (4)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De klap kwam uit het niets.
Totaal verdoofd lag ik op de grond. Hij had me geslagen en hard.
Hij haalde opnieuw uit, maar stopte net op tijd.
Hij zag de doodsangst op mijn gezicht en werd zich bewust van wat hij aan het doen was,
van wat hij gedaan had. Hij zakte in elkaar en nam me stevig vast.
Het effect van zijn pilletjes leek op slag uitgewerkt.
De tranen stroomden over zijn wangen.
“Tess, het spijt me! God, het spijt me zo.” Ik was totaal in shock en kon geen woord uitbrengen.
“Gaat het? Sorry, ik zou je nooit pijn doen, ik hou van je. Ik hou zo veel van je.”

Het rustige leventje van zestienjarige Tess De Schrijver wordt volledig op zijn kop gezet na een avondje uit in jeugdcafé Amok. Ze wordt hopeloos verliefd op Seppe en beleeft alles wat heerlijk is aan een eerste liefde. Wanneer ze een stomme fout maakt, geraakt ze de liefde van haar leven en haar beste vriendin in één klap kwijt. Ze vindt steun in de armen van bad boy Redouan en geraakt zichzelf volledig kwijt in een web van leugens, geweld, drugs en wanhoop.
Zal ze op tijd haar weg terugvinden?

From the book

Ken je dat gevoel van overwinning en blijdschap wanneer je lang over iets getwijfeld hebt en dan uiteindelijk besluit om er volledig voor te gaan? Wel, dat gevoel ontbrak me volledig die bewuste zaterdagavond. Waarom had ik in godsnaam toegezegd? Niet alleen hing er niets in mijn kleerkast wat ook maar enigszins gepast was voor de Amok, daarnaast had ik om een onverklaarbare reden zenuwen die zich verspreidden over heel mijn lichaam als een toxisch gif. Ik vond mezelf altijd een redelijk zelfzeker persoon, maar dit was duidelijk niet meer het geval wanneer ik uit mijn comfortzone werd gerukt. Tientallen excuses moet ik uitgedokterd hebben om niet te moeten gaan. Tot Brent me een helm in mijn hand stompte en me op zijn brommer trok. Mijn vader had een angstige, wat teleurgestelde blik. Je zag hem denken: oh nee, mijn dochter gaat ook het verkeerde pad op. Mijn moeder daarentegen leek ergens trots en gerustgesteld, je zag haar eerder denken: oef, mijn dochter is dan toch normaal. Gelukkig was toch iemand blij met mijn avondje uit, ik was het alleszins niet.

About the author

Britt groeide op in Kasterlee, een klein dorpje in de Belgische Kempen en woont nu in Westerlo. Amok is het soort verhaal dat ze als tiener graag had willen lezen dus schreef ze het zelf. Haar boodschap aan jou:

“Het is altijd mijn droom geweest dat jongeren hun weg zouden vinden naar het verhaal van Tess. Ik ben dan ook trots en dankbaar dat Amok nu in de rekken ligt. Het maakt niet uit of je tot de officiële doelgroep van 14+ hoort, of je het als guilty pleasure wil lezen en even terug gekatapulteerd wil worden naar je jeugd. De reden maakt niet uit, zolang je jouw weg maar vindt naar Tess, Seppe en Redouan. Het is mijn vurige wens dat je evenveel geniet van het verhaal en de personages, als ik heb genoten van het creëren ervan. Hoe je ook in het leven staat, wat je ook meemaakt, verlies je in het verhaal en laat het voor jou betekenen wat jij wil dat het betekent.
Lees, ontdek, ontsnap, geniet!”

Reviews

2019-11-05 16:09:37 | By: Claes A. | Rating:
Wat een verhaal! In twee avonden heb ik het boek verslonden. Vanaf het begin werd ik meegesleept in het verhaal van Tess en werd ik terug gekatapulteerd naar mijn eigen tienerjaren. Het heeft me echt geraakt... Ik kijk al uit naar het tweede boek van Britt!

2019-10-29 10:36:40 | By: Mari T. | Rating:
Het is al even geleden, de harry potter-tijd, dat ik zo gekluisterd was aan een boek. Het leest zo vlot dat het boek in twee avonden uit was. Je gaat meteen mee in het verhaal van Tess en je maakt hierdoor een rollercoaster van emoties mee. Het boek is ondertussen heel de familie aan het rondgaan zodat iedereen er van kan genieten. Een boek voor jong en oud! Echt een aanrader!

2019-10-26 13:45:58 | By: Ann Van leuven | Rating:
Wat een boek... zo mooi geschreven en heel gemakkelijk te lezen. In 2 avonden had ik hem uit. Alle emoties dat een persoon kan voelen kwamen naar boven. Een aanrader voor iedereen. Ik hoop van harte dat deze schrijfster een 2de boek uitbrengt... ik kijk er alvast naar uit. Ik kan hem iedereen aanraden...

2019-10-09 20:11:22 | By: A. Janssen | Rating:
Dit boek in één ruk uitgelezen, terwijl dit niet mijn gewoonte is. Een ontroerend verhaal waarbij je zelf helemaal in het verhaal opgaat. Hierdoor zijn er toch enkele traantjes gevloeid bij het lezen. Een echte aanrader, niet alleen voor de jeugd maar zeker ook voor volwassenen die graag een boek met een vleugje jeugdigheid lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Amok - Een verhaal over passionele liefde, verscheurend afscheid en onverwoestbare vriendschap.

Author:

Britt Peeters

Category:

Young Adult

Number of pages:

228

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-09-2019

ISBN:

978-94-6389-569-9 / 9789463895699

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)