Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Nog meer nutteloze reisverhalen
Meer woorden dan oorden

Auteur

Gerard van Wees

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

De Aarde kent vele prachtige plekken en nog meer bijzondere bewoners. Als je die twee combineert tot groepsreizen, dan ontstaat een wonderlijke wereld. Daar kan je van genieten, daar kan je je aan storen of je doet het allebei en zet dat dan zo humoristisch mogelijk op papier. Zelfspot (zeer verdiend), dochterspot (eigenlijk ook een soort zelfspot) en vreemdenspot (vreemden heten niet voor niets vreemden) wisselen elkaar in dit boek af tegen een steeds veranderd - maar bijna altijd fraai - decor in Italië, Indonesië, de Shetland-eilanden, de Faeröer-eilanden, IJsland, Noorwegen, Thailand, Cambodja, Brugge, Gent en Marokko.

Over de auteur

Gerard van Wees wil best zijn steentje bijdragen aan het welzijn van onze Aarde door zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken, maar ja, hij heeft wel twee kinderen op de wereld gezet, is met geen mogelijkheid zijn auto uit te krijgen, eet bij voorkeur stapels vlees en hij is op zijn gelukkigst als hij alle uithoeken van die mooie Aarde met zijn eigen ogen kan aanschouwen om daar vervolgens over te schrijven in bomenverslindende boeken. Gerard wil groen zijn, zou volgens groene gedragsnormen rood van schaamte moeten zijn, maar hoopt u vooral blauw van het lachen te krijgen.

Productinformatie

ISBN
9789463893268 / 978-94-638-9326-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-06-2019
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
328
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Nu de bus de eindbestemming van vandaag (Erfoud) binnen schootsafstand heeft, besluit Jabbar dat het tijd is om zijn organisatorische talenten te etaleren: hij gaat de vijfendertig mensen die de optionele jeeptocht naar een zonsondergang in de Sahara hebben geboekt alvast - volkomen onnodig, want dat gaat vanzelf goed - verdelen over zes jeeps, dus “vijf jeeps met vijf mensen en één met vijf. Nee, vijf met vijf mensen en één met zes.” Het wordt even stil. “Ja, één met vijf.” Na deze, ongecorrigeerde, valse start vraagt hij: “Wie wil er in jeep één?” Dat lukt nog net. Bij jeep twee wordt het al rommeliger. Het wordt pas echt lastig als hij na jeep twee nog een keer jeep twee gaat vullen. En daarna in jeep drie ineens vijf mensen stopt, terwijl er in jeep zes vijf mensen zouden zitten. Bij jeep vier en vijf aangekomen weet niemand meer in welke jeep hij of zij zit. De Snip en Snap-revue draait op volle toeren, John Lanting kijkt jaloers toe vanaf zijn penthouse met zestien identieke deuren en de Mounties overwegen een postume comeback in een poging om deze act te evenaren. Maar Jabbar geeft niet op. Hij wurmt zich terug door de bus en roept enthousiast: “Wie zit er in jeep één?” Onbetaalbaar. Jabbar gaat fooi krijgen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Meer nutteloze reisverhalen Een vrolijke vaccinatie tegen reisbederf

Gerard van Wees

Vijf jaar geleden kwam Gerards eerste boek ‘Nutteloze reisverhalen’ uit. Zijn enige boek dat de magische grens van honderd gedrukte exemplaren heeft overschreden, de door hem zelf opgekochte en op zolder weggemoffelde kopieën meegerekend. Hoog tijd dus om als zesde boek eindelijk een vervolg op zijn succesnummer uit te brengen: “Meer nutteloze reisverhalen”. De reizen zelf vormen nog steeds alleen maar de achtergrond van waar het in het hoofd van Gerard echt om gaat: de reeks van afwijkende gedragingen, knetterende clichés en opvallende gebeurtenissen tijdens groepsreizen. Al dan niet terzijde gestaan door zijn dochters.
23,99
Voorkant cover

De Ydele Yacht op Youp Honderd columns die de wereld niet veranderden

Gerard van Wees

Zo rond zijn zesduizendste werkdag als ICT’er werd Gerard door een collega gewezen op de reacties die ‘het volk’ op GeenStijl had geloosd naar aanleiding van de voorgenomen salarisverlaging door hun werkgever. Die ongetwijfeld door gefrustreerde duimen ingetypte woordenwatervallen waren inhoudelijk onjuist, grammaticaal aanstootgevend en voer voor psychologen. Maar ze vormden wel het begin van iets moois: Gerard besloot er een column aan te wijden en die aan de Metro te sturen. De Metro nam het juweeltje in ontvangst, maar publiceerde het niet. Datzelfde lot was de tientallen daarop volgende columns beschoren. Een historische vergissing, want waar de Metro dagelijks wordt weggegooid, staan deze columns nu in dit prachtige, duurzame boek. Scherp geformuleerd, grammaticaal verantwoord, inhoudelijk juist, maar vooral: om je kapot te lachen!
22,50
Voorkant cover

Zin in een zinloos leven

Gerard van Wees

Wat doe je als je het leven zinloos vindt? Apathisch wegkwijnen tot Magere Hein je komt bevrijden? Coronapatiënten schoonlikken? Een psychiater aan een groter zeiljacht helpen? Strijden vóór de opwarming van de aarde? Allemaal prima ideeën. Maar je kan ook proberen om er een beetje zin in te krijgen: geniet van matige films, ga naar voorstellingen van lieden die het ambacht van cabaretier onderschatten, bezoek oorverdovende concerten, eet jezelf tonnetjerond en geef met twee linkerhanden je huis een make-over. Laat je afleiden. Dan vergeet je de zinloosheid van het bestaan. Voor eventjes althans.

23,99
Voorkant cover

Luchtige reisverhalen Belevenissen in Costa Rica, Namibië, Boedapest, Iran, Istanbul en Vietnam

Gerard van Wees

De trouwe lezer zal vast geschrokken zijn van de titel van dit boek. Luchtig? Sinds wanneer zijn Gerards reisverhalen niet meer nutteloos? Vindt hij zijn krabbels ineens zinvol? Loopt zijn kale bolletje ineens vol van eigendunk? Wees gerust, de beschrijving van zijn reizen naar Costa Rica, Namibië, Boedapest, Iran, Istanbul en Vietnam zijn minstens zo nutteloos als alle voorgaande reisverhalen. Maar ‘Nog
weer meer nutteloze reisverhalen’ is zo kaftvullend en het schrikt waarschijnlijk net die ene potentiële koper af. Bovendien is Gerard met ingang van zijn vorige boek (‘Zin in een zinloos leven’) een enorme positivo geworden. Vanaf nu zijn zijn reisverhalen dus ‘luchtig’!
23,50
Voorkant cover

Flarden van verbazing Over de warempeldrempel

Gerard van Wees

Het leven zit zelfs na een ruime halve eeuw nog verrassend vol verbazingen: een klantenservice die klanten afserveert, onkruid op je deurmat, navelpluis met kuddegedrag, curlingmacho’s, dodelijke seks en het smokkelen van sperma, humor van Jandino, soldaten op stilettohakken, aarde als kunst, urinespoortunnels, Pino in de rechtbank, instantpsychologie voor op de werkvloer, koude kerstkroketten, verkopers die de duivel nog een straalkacheltje zouden aanprijzen, snelwegschapenshoarma, dromen van en bedrog door Marco B., andersdenkende Anders en patatje flip. Je kan er boos om worden, maar je kan het ook omzetten in een therapeutisch verantwoord kort verhaal waar je zoveel mogelijk humor in stopt om de achterliggende irritatie weg te spoelen. Dan heb je na afloop nog een boek ook. Veel plezier daarmee.
22,99
Voorkant cover

Luchtigere reishalen Magisch Madagaskar, weelderig Wenen, curieus Cuba en nefrose in Nederland

Gerard van Wees

Ook in dit boek moeten de beschreven reizen weer wedijveren met humoristische momenten om uw aandacht. Dat gaat ze deze keer wat makkelijker af dan anders: de armoede in Madagaskar is schrijnend, Wenen is een synoniem van huilen, het vermaak in Cuba is om te janken (als je niet van sigaren, rum, salsa en levensvreugde in het algemeen houdt althans) en vakantie in Nederland is een contradictio in terminis, want molens (eenzaam in het wild of gestructureerd in clubverband) en stenen (een kei in Amersfoort, hunebedden in Drenthe, nierstenen in mijzelf) schreeuwen eerder ‘barbaarse straf’ dan vakantie!
23,99