De Beerput

Sonya Gus

Category: Biographies

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘De beerput’ is een biografie over een persoon die je misschien wel in je vriendenkring, je familie of tussen je collega’s tegen zou kunnen komen. Een alledaags, vriendelijk empathisch persoon met een enorme rugzak die aan de buitenkant niet te zien is door mensen die haar niet goed genoeg kennen. Het gaat met name over de gevolgen van de keuzes die zij gemaakt heeft, wat in het begin negatieve gevolgen heeft, maar uiteindelijk toch de beste keus in haar leven is geweest. Het zorgt ervoor dat ze in een achtbaan terecht komt. Het gaat over verlies, gevechten tegen de demonen uit het verleden en de overwinning.

From the book

Het is al bijna twee uur als we in het vakantiehuisje aankomen. We worden warm begroet door de ouders, tante en opa van Chris. Het is altijd weer een warm bad, als ik bij zijn familie ben. Eindelijk mensen die mij accepteren zoals ik ben en het niet steeds nodig vinden om mij belachelijk te maken, zoals mijn eigen familie altijd deed. De rest van de familie druppelt langzaam binnen en als we compleet zijn, eten we en kletsen we gezellig bij. Chris weet hoe je, na eerst bier en daarna Bacardi cola, erg gezellig kunt worden. Als de meesten al naar bed zijn, gaan wij nog met zijn broer en neef naar het centrum om bij een café te kijken of de oude eigenares er nog is die ze jaren geleden hebben ontmoet. Er speelt een live bandje, niet onaardig. We drinken een paar glazen bier en gaan daarna nog wat eten. Op dit soort dagen probeer ik te genieten, maar ik betrap mijzelf erop dat ik mij schuldig voel. Ik mag niet genieten. Het is een stemmetje in mijn hoofd en ik word er gek van. Maar het duurt niet lang. Binnen enkele minuten is het weg. In voorgaande jaren kon dat stemmetje uren of dagen aan blijven houden.
Op maandag moeten we weer naar huis, maar net nadat ik onze tassen heb ingepakt en buiten een sigaretje rook met Chris, gaat zijn telefoon. Omdat mijn telefoon binnen ligt en ze mij daardoor niet kan bereiken, belt ze Chris. Hij geeft mij de telefoon. ‘Het is Dina.’
‘Mama niet schrikken, maar ik heb een ongeluk gehad. De politie en ambulance zijn geweest. Het gaat nu goed. Alleen is mijn auto en die van de tegenpartij total loss.’

About the author

Sonya Gus (1974) is, na de scheiding van de vader van haar twee kinderen, samen gaan wonen met haar vriend in Dordrecht. Omdat ze gekozen heeft om te scheiden, is ze uitgesloten uit de gemeente van Jehovah’s getuigen waar ze ruim 20 jaar deel van uitgemaakt heeft. Door deze uitsluiting is ze in een klap al haar vrienden en familie kwijtgeraakt, ze is in hun ogen dood... Dit gaf de inspiratie voor het schrijven van ‘De Beerput’.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Beerput

Author:

Sonya Gus

Category:

Biographies

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-08-2019

ISBN:

978-94-6389-509-5 / 9789463895095

Price:

€ 18,50

Language

Dutch