Brand - Wie stichtte brand in de basisschool?

Miet Scheelen

Category: Children books

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Bijna zomervakantie. Heerlijk! Tobi is jarig en het is sportdag. Zijn taart met kaarsjes en de lucifers mag hij van de juf in de klas gaan halen. Zijn klasgenoten wachten op hem op het sportveld. Maar waar blijft Tobi?

Plots horen ze het brandalarm van de school afgaan. Paniek! Is Tobi nog binnen? Wat is er gebeurd?

De brand woedt steeds erger. De brandweer en de ziekenwagen zijn gealarmeerd. Kunnen ze Tobi nog redden? Stichtte hij de brand? Of was er nog iemand in het schoolgebouw?

From the book

Tobi rent terug de gang weer in. Hij wil zo vlug mogelijk uit de buurt van Loes zijn. Hij loopt in de richting van de trap. Dan stopt hij abrupt! Wat ruikt hij? Wat ziet hij? Rookt kringelt omhoog! Rook? Hoe kan dat? Net was er toch geen rook! Hij kan niet meer naar beneden, de rook lijkt steeds erger te worden. Tobi rent bang terug naar Loes.
“Loes, kom vlug! Er is rook op de gang!”
“Jongen, laat me gerust en zorg dat je terug op het sportveld komt!”
“Nee Loes, echt, ik durf niet naar beneden. Kom kijken, dan zie je het met je eigen ogen. Kom met me mee, jij moet hier trouwens ook weg.”
Loes stopt langzaam haar tablet in haar tas en staat op haar dooie gemakje op. “Schiet nou op, Loes!” Ze slentert ongeïnteresseerd naar de gang. Daar wordt de rook steeds dichter. Ook Loes raakt nu in paniek. Er is echt een probleem! Loes ziet meteen dat dit ernstig is.
“Tobi, we moeten hier weg. Geef me een hand, we gaan samen naar beneden. We moeten hier echt weg, we kunnen geen andere kant uit. We moeten die trap af.”
“Loop achter me aan, blijf dicht bij me.”


Tobi staat te trillen op zijn benen. Hij durft niet naar beneden. Maar Loes neemt zijn hand stevig vast en sleurt hem achter zich aan. “Nu naar me luisteren en meekomen, jochie!”

About the author

Miet Scheelen schreef al een groot deel van leven verhalen om in haar klas (3de leerjaar/groep 5) voor te lezen. Vaak waren dat biografieën van mensen die het waard zijn om in onze herinnering voort te leven.

De laatste jaren echter legt ze zich toe op het schrijven van kinderthrillers. Ja, thrillers! Kinderen kunnen, in een spannend verhaal, meedenken om de plot te ontrafelen.

Het enthousiasme van haar leerlingen zette haar aan om dit verhaal uit te geven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Brand - Wie stichtte brand in de basisschool?

Author:

Miet Scheelen

Category:

Children books

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

24-05-2019

ISBN:

978-94-638-9296-4 / 9789463892964

Price:

€ 15,99

Language

Dutch