De wind van verandering

Naomi Devan

Category: Poems

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zachtjes, heel zachtjes
ademen we de wind van verandering in

De wind van verandering is een dichtbundel die je direct meevoert met een unieke en diepgaande kijk op emoties, spiritualiteit en filosofische vraagstukken. De schrijfster zoekt naar bemoediging, hoop en ruimte, dwars door alle stormen van het leven heen. Op toegankelijke wijze worden grote thema’s niet geschuwd en wordt duidelijk waarom sommige gedichten muzikale omlijsting hebben gevonden. 

Er wordt gezocht naar oprechte antwoorden, waar kwetsbaarheid de kans krijgt om kracht te worden. De mooie kleurrijke afbeeldingen van de kunstenares Daphne Verheijke maken deze bundel tot een meeslepend en toch gevoelig geheel.

Kwetsbaarheid
is niet langer bedreigend,
maar vertelt je wat je mist
Zo wordt kwetsbaarheid
je kracht

From the book

Ik mag veranderen

Bevrijd van oordelen,
verwachtingen,
ideeën,
verlangens
en interpretaties
Bevrijd van gisteren en morgen,
werkelijk vrij

Ik mag veranderen,
elke dag opnieuw

Een vrije geest
Gebundelde kracht
Het eiland dat ik voor mezelf kan zijn,
schuilend in de tedere stilte
Vreugde vindend in het huidige moment

Ik mag veranderen,
elke dag opnieuw

About the author

Naomi Devan (1963) heeft een deel van de vrijheidsdrang van de jaren zestig meegekregen. In het kunstenaarsgezin waar ze opgroeide, was expressie geven aan creativiteit iets heel essentieels. De gevoelige ziel van Naomi zorgt ervoor dat zij juist dat kan verwoorden wat zich vaak niet zichtbaar maakt.

Tegenstellingen vormen de basis van haar creatieve zoektocht en gedichten. De spanning tussen de pijn en schoonheid van het leven treedt ze met open hart en open vizier tegemoet. Deze kracht is in haar gedichten overal terug te vinden.

Reviews

2020-03-12 13:50:00 | By: Peter Wiesenekker
Een prachtige en inspirerende bundel van een vrouw op al wat rijpere leeftijd, die begiftigd is met een jonge, frisse geest en die in haar gedichten de queeste beschrijft naar haar eigenlijke ik en de rust die je vindt als je je ook werkelijk bij jezelf thuis voelt en daaruit de kracht put de ander wezenlijk te ontmoeten. De 41 gedichten zijn in heldere taal geschreven, doen nergens geforceerd aan en wie ze hardop leest, krijgt makkelijk de indruk dat je de dichteres zelf zachtjes hoort spreken. Een intieme sfeer. De gedichten dragen mooie titels als “Stilte is de enige taal”, “De bron”, “De onbekende stad in ons hart”, “Vind je eigen stem”, “Klatergoud” en “Tedere verdraagzaamheid”. Zonder spoor van esoterische zweverigheid roepen ze heldere beelden op en geven een richting aan, die je kunt bewandelen op zoek naar de eigen essentie en de essentie van het leven. Wie ervaring heeft met Mindfulness, zal veel van de filosofie daarachter terugvinden in de inhoud, de beeldentaal en de sturende kracht van de woorden. Eeuwigheid “gevangen” in het hier en nu. Vaak is de bundel een praktische handreiking op de weg naar die bijzondere ervaring. De flaptekst vermeldt dat de dichteres uit een kunstenaarsgezin stamt en opgegroeid is in de jaren ’60. Haar vrijheidsdrang en beeldend vermogen heeft zij aan die achtergrond te danken. Het boekje is smaakvol geïllustreerd met kleurrijk werk van de schilderes Daphne Verheijke, waarbij je soms het intense gevoel krijgt beland te zijn in de mysterieuze wereld achter “het dove dek der dingen”. Kortom: een aanrader. Peter WiesenekkerWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De wind van verandering

Author:

Naomi Devan

Category:

Poems

Number of pages:

58

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-06-2019

ISBN:

978-94-6389-343-5 / 9789463893435

Price:

€ 16,50

Language

Dutch