Bevingen - Aardbevingen in Groningen - gevolgen, ervaringen en emoties

Mike Tomale

Category: Society

€ 23,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op 29 mei 1959 ontdekt de NAM in Kolham bij Slochteren aardgas in een zandsteenlaag op ruim tweeënhalve kilometer diepte. Meer boringen volgen en leiden tot de conclusie dat de Groningse bodem een enorm gasveld rijk.
De aardgaswinning heeft enorme gevolgen gehad, voor Groningen én voor heel Nederland. Ze is voor de Groningers letterlijk voelbaar geworden.

Het leven van tienduizenden is ontregeld. Hoewel de schade al enorm is, verwachten velen dat de grote klap nog moet komen. 'Er gaat niets boven Groningen' klinkt de slogan, maar ondergronds heeft de provincie een levensgroot probleem dat lange tijd niet is erkend. Deskundige Meent van der Sluis werd in 1986 nog weggelachen toen hij verband legde tussen aardbevingen en gaswinning.

From the book

"Alsof een trein van diep onder de grond naar boven stormde. Het gerommel werd steeds luider, en toen zijn we meteen naar buiten gerend. Een paar minuten later lag de schoorsteen van ons huis op de plek waar onze slaapkamer was", aldus een andere overlevende.

About the author

Mike Tomale staat als journalist bij de Groninger Krant ongeveer dagelijks in contact met gedupeerden en hun belangenorganisaties, met politici en actievoerders. Hij beschrijft de achtergronden van de gaswinning en aardbevingen, en hoe de Groningers de ontstane situatie beleven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bevingen - Aardbevingen in Groningen - gevolgen, ervaringen en emoties

Author:

Mike Tomale

Category:

Society

Number of pages:

246

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-05-2019

ISBN:

978-94-638-9299-5 / 9789463892995

Price:

€ 23,99

Language

Dutch