Vijfde jaargetijde

Mediaveli

Category: Novels

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als twee mensen van verschillende achtergronden verliefd worden, met elkaar trouwen en kinderen krijgen, is er altijd een kans dat na vele jaren de oorspronkelijke - vaak lang onderdrukte - verschillen de kop opsteken. Deze roman volgt de onaangename ontbinding van zo’n huwelijk. Eerst bewonder je elkaars eigenaardigheden die anders zijn dan die van jezelf. Na een aantal jaren begin je je aan diezelfde eigenschappen - van welke je in begin zo veel hield - te ergeren. Het is geschreven uit het perspectief van de man, een naamloze "ik", die in gedachten "gesprekken" voert met zijn vrouw, een naamloze "jij".

From the book

Thuis. Zij was er al. Wat moest het betekenen? ‘Hoi,’ zei ze. ‘Ik zal het eten klaarmaken.’ Zij pakte een aantal aluminiumschalen uit de diepvries en zocht er twee uit. Je bedoelt opwarmen, dacht hij, maar hij zei niets. Zo waren ze al jaren gewend. Je kunt niet twee succesvolle mensen met drukke banen in een huis hebben en verwachten dat een van de twee de keukenprins of -prinses is. ‘Hoe was het op je werk?’ ‘Ik heb vandaag iets interessants gevonden.’ ‘Leuk voor je,’ zei ze. ‘Een manuscript gevonden, geloof ik. Maar ik weet nog niet waarvan. Ik kan het nog niet plaatsen.’ ‘Dat komt nog.’ Zij plaatste de gekozen schalen in de oven. ‘Heb jij wat leuks te vertellen?’ vroeg hij. ‘Routine. Veel vergaderen.’ Zij was met haar gedachten ergens anders. Waarom was ze zo vroeg thuis? Probeerde ze hem wat te vertellen? Had ze al iemand anders? Wat moest ze met een verliezer? Stel dat ze iemand anders had. Zou hij het erg vinden? Hij was verbaasd door zijn eigen gedachten. Hoe kwam hij op het idee om zo een vraag aan zichzelf te stellen? Zij waren toch uit liefde getrouwd? Ja, maar ze hadden altijd beweerd dat ze vrije individuen waren. Kun je tegelijkertijd monogaam beminnen en vrij zijn?

About the author

"Ik ben geboren in Korčula op het gelijknamige eiland aan de Adriatische kust van Kroatië. Ik studeerde scheepsbouw in Split en Zagreb, publicistiek van cultuur in Amsterdam en behaalde de mastertitel in letterkunde in Zagreb. Tot mijn 60ste werkte ik voornamelijk als manager in het bedrijfsleven en bij de overheid in Kroatië, Duitsland en Nederland. De laatste 20 jaar publiceerde ik proza en poëzie, wetenschappelijke en politieke artikelen in het Nederlands en in het Kroatisch. Ik ben ook vertaler van Nederlands naar Kroatisch en vice versa."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vijfde jaargetijde

Author:

Mediaveli

Category:

Novels

Number of pages:

138

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-09-2009

ISBN:

978-90-883-4786-3 / 9789088347863

Price:

€ 15,95

Language

Dutch