Wat is de overkant? - De zoektocht van een kaartjesverkoper naar het mysterie van de overkant

Vincent Cantrijn

Category: Novels

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Heen en weer; heen en weer. Deze filosofische beschouwing van drs. P. kan als het noodlot van een pontje opgevat worden. Schijnbaar doelloos heen en weer varen; van overkant naar overkant. Noud, de hoofdpersoon in dit boek, weet wel beter. Hij is zijn leven lang gefascineerd door allerlei facetten van de overkant. Zijn overtochten over de Maas als kaartjesverkoper op een klein pontje zorgen voor flashbacks die boeiende herinneringen oproepen over de overkant. Als manneke van acht jaar vroeg hij zich al af wat de echte overkant was. Maar hij maakt zich ook zorgen over de toekomst. Bestaat er een wereld zonder overkant? Naar zo’n wereld gaat hij uiteindelijk op zoek.

From the book

Als het pontje een half uur later weer bijna terug aan de Niftrikse kant is ziet Noud een fietsster over de dijk fietsen. Met een rotvaart neemt ze de bocht naar het pontje. Ze slipt bijna vanwege het losliggende grint. Het is de vrouw met de rode fietstassen die al een eindje richting Gennep had moeten zijn. Haar hoofd is zo mogelijk nog roder geworden en de zweetplekken op haar shirt nog groter. “Ik moet niet naar de overkant”, roept ze luidkeels vanaf de kant terwijl het pontje nog niet is aangelegd. De fietsers op het pontje kijken haar verbaasd aan. “Wat een muts”, hoort Noud een man zachtjes zeggen. Zodra iedereen van boord is loopt ze enigszins verwilderd kijkend het pontje op. “Ik moet niet naar de overkant”, zegt ze nog een keer. “Geen probleem hoor”, stelt Noud haar gerust. “U bent niet de enige die wel eens verkeerd rijdt. Dat komt vaker voor. Maakt u zich geen zorgen. U hoeft deze keer niks te betalen. We brengen U gratis naar de overkant.” Klantgerichte service staat hoog in het vaandel op het pontje. “Ja maar”, begint ze weer. “Ik hoef niet naar de overkant; ik wil terug”. Noud zet zijn pet af, krabt door zijn haren en kijkt haar vragend aan. Na een paar seconden stilte valt het kwartje bij haar. “Wat is de overkant?” zegt ze met enige vertwijfeling in haar stem. Tja. Op zo’n filosofische vraag heeft het door haar man geschreven briefje met de knooppunten zo een, twee, drie geen antwoord. Noud ook niet.

About the author

Vincent Cantrijn (1951) werkte tot aan zijn pensionering in 2013 in de stedelijke ontwikkeling en volkshuisvesting in Nijmegen. Nu voelt hij zich fulltime publicist en schrijver. Wekelijks spreekt hij een column uit in een radioprogramma op RN7 in Nijmegen. In 2015 publiceerde hij een boek met een verzameling van zijn columns; in 2016 een boek over zijn wildernisavonturen; in 2017 een boek met ongewone korte wielrenverhalen; in 2018 een boek over een historische locatie in Nijmegen. Zijn 5e boek “Wat is de overkant?” past naadloos in dit tijdschema.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wat is de overkant? - De zoektocht van een kaartjesverkoper naar het mysterie van de overkant

Author:

Vincent Cantrijn

Category:

Novels

Number of pages:

114

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-05-2019

ISBN:

978-94-638-9302-2 / 9789463893022

Price:

€ 18,50

Language

Dutch