Leven of niet? - De wereld van Licht en Liefde Deel II

Monique J.C. Leten

Category: Fantasy

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na haar stunt met de Ghaka verliest Gina het vertrouwen van de mensen, vooral omdat de Liefde en de magie weg blijken te zijn en het noodweer toegeslagen is. Er ontstaat een voedseltekort voor mens en dier. Gina vraagt de Lichtwezens om hulp, maar die stellen voorwaarden. Terwijl haar co-ouderen zoeken naar de noden van de mensen, begint zij met haar opgelegde taken. Zo komt ze erachter dat er nog andere gemeenschappen zijn en vindt ze haar boezemvriendin, Barbara, terug. Een machtsstrijd ontpopt zich tussen de verschillende groepen, terwijl het gevaar op de loer ligt. Gina zet ook deze keer haar liefdesleven opzij, maar zal Steve haar de tijd die ze nodig heeft, gunnen?

From the book

Bruut word ik vastgenomen door robuuste handen. Er zit een juten zak over mijn hoofd. Ik hoor dat Barbara zich verzet, maar toch komt zij met haar bewakers achter mij naar buiten.
Het is koud, maar mijn jas krijg ik niet. Wanneer ik hen ernaar vraag, zeggen ze lachend dat ik het zo meteen warm genoeg zal krijgen. Ik word opgetild en op een verhoog geplaatst tegen een paal. Barbara zetten ze achter me. Onze armen binden ze samen en ik neem Barbara haar handen vast.
Wanneer ze onze zak verwijderen, roept Barbara: “Willen jullie leven of niet? Haal ons hier af en stop het misbruik, zowel van mensen als van dieren!”
Het wordt muisstil op het plein. Ik zie vele twijfelende gezichten.
“Heb jij nog iets te zeggen?”, vraagt Maggy.
Ik kijk haar aan en begin het lied van de Nieuwe Wereld te zingen. Na de eerste zin zingen de kinderen mee. Bij de derde zin hoor ik vanuit de massa ook volwassenen meezingen. Mijn oog valt op een bekend gezicht, vooraan op de tweede rij. Grijnzend kijkt Noah me aan en hij knipoogt, alsof hij wil zeggen dat het allemaal in orde komt.
Het hout aan onze voeten wordt aangestoken. Maggy is boos omdat ik niet stop met zingen.
De rook komt in mijn longen en ik begin te kuchen.
Barbara knijpt hard in mijn handen. Ook zij heeft last, maar blijkbaar nog stem genoeg en ze roept naar Zed: “Ik hou van je, Zed! Waar is jouw liefde gebleven?”
Meer hoor ik niet. Alles is weg, het vuur, de zingende menigte, Barbara en Noah. Een zalige stilte omringt me.

About the author

Monique Leten (1964) woont in Schilde met haar dochter. Toen ze in 2017 op medisch pensioen gezet werd bij Bpost en ze niet meer mocht werken noch sporten, nam zij haar passie voor het schrijven weer op. Ze helpt graag mensen, ook spiritueel. ‘Leven of Niet?’ is een spannend vervolg op ‘Sterven of Niet?’, maar wil bewijzen dat het niet zo simpel is om mensen te ‘veranderen’. De huidige problematiek van onze samenleving zit verweven in de verhaallijn. Monique wil mensen vooral over zichzelf laten nadenken, want de eerste stap om de wereld te verbeteren, begint bij jezelf.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Leven of niet? - De wereld van Licht en Liefde Deel II

Author:

Monique J.C. Leten

Category:

Fantasy

Number of pages:

282

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-05-2019

ISBN:

978-94-6389-304-6 / 9789463893046

Price:

€ 22,50

Language

Dutch