Slokdarmkanker en ukulele spelen

André Hendriks

Category: Health

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In 2013 verloor André Hendriks zijn baan, maar dat werd het startsein voor iets nieuws: Een webwinkel die louter ukuleles verkoopt. Daarnaast gaf hij nog muzieklessen en ging hij zelf optreden met ukuleleduo ‘The D’ukes’. Alleen nog maar leuke dingen in de agenda. En dan krijgt André ineens de diagnose slokdarmkanker. Hoe ga je daar mee om? De eerste van veel vragen. Een uitgebreide kennismaking met de gezondheidszorg hing in de lucht. Misschien moest hij alvast minder het nieuws volgen? Wekelijks zag hij diverse nieuwsberichten over de zorg in de media, zorgelijke berichten meestal. Vooruit kijken leek plotseling gedurfd. De toekomst kon zo maar een snel naderende einddatum krijgen.

From the book

Minder eerste keren

Naarmate je ouder wordt, neemt het aantal dingen die je voor het eerst van je leven gaat doen, best wel af. Dat is aan de ene kant maar goed ook. Toch een teken dat je geleefd hebt. Maar het blijft natuurlijk wel fijn om zo nu en dan nog wel iets nieuws mee te maken. Met het ouder worden loop je natuurlijk ook wel het risico dat je nieuwe dingen gaat meemaken die minder fijn zijn of zelfs gewoon vervelend of afschuwelijk.
Zo ging ik voor het eerst van mijn leven gestrekt in een ambulance naar het ziekenhuis. Ik was thuis bezig een nieuwe zending ukuleles uit Portugal te controleren. Op zeker moment stond ik op om koffie in te schenken en daar begon me toch alles te draaien. Dus ik gauw weer zitten. Even een sigaretje voor de schrik en daarna probeerde ik het weer. Weer begon alles te draaien. Ik zakte terug in mijn stoel. Even later viel het me op dat mijn onderarmen drijfnat waren van het zweet. Er was iets langzaam niet goed aan het gaan. Het leek mij raadzaam om de huisarts te bellen. Die kwam twee uurtjes later en oordeelde dat ik voor alle zekerheid naar het ziekenhuis zou gaan voor nader onderzoek.
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis kwam ik uiteindelijk op een afdeling in bed te liggen. Men zou de volgende ochtend een en ander gaan onderzoeken. Gelukkig was ik inmiddels al wel zo vermoeid dat slapen prima wilde lukken.

About the author

André Hendriks heeft gewerkt in de zorg, in het leger en als slijter. Daarnaast heeft hij vanaf zijn veertiende tot nu muziek gemaakt, jarenlang als drummer en als mandolinespelende liedjesschrijver. En nu nog steeds als zanger/ukulelespeler bij The D’ukes. Het slechte nieuws van zijn specialist zorgde ervoor dat hij iets meer nodig had dan de steun van muziek. Schrijven bleek dat middel voor hem te zijn. Zo ontstond een nieuwe passie naast de muziek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Slokdarmkanker en ukulele spelen

Author:

André Hendriks

Category:

Health

Number of pages:

132

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-06-2019

ISBN:

978-94-6389-354-1 / 9789463893541

Price:

€ 18,99

Language

Dutch