Waterschaduw - Een verzameling gedichten gemaakt door het leven

Jacques Nagelkerke

Category: Poems
  • (4)

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Liefde is een vreemde maar gezonde ziekte. In een leven komt het gelukkig heel vaak voor, soms met kleine of grotere hindernissen. Het leven zit er vol mee. De schrijver wil met deze gedichten, soms lang en treffend, dan weer mysterieus en magisch, zijn visie geven op wat er in zijn leven is gebeurd. Hij kent en herkent de goede en slechte symptomen, die hij zelf meemaakte. Maar in alles klinkt de liefde door, voor zijn eigen familie, voor zijn dorp, voor zijn herinneringen. Dat maakt deze dichtbundel een sterk debuut.

From the book

SLAPEN TWEE

Ik zou willen slapen
met vogels van gisteren
met bloemen van vandaag
met de dingen die morgen komen gaan
en die ik vandaag nog niet weet
ik weet niet of ik wakker word
de zon brandt fel
en jij bent fel
ik zou best willen slapen nu
met jou

About the author

Schrijven is het verbinden van woorden en gedachten. Al op de middelbare school schreef Jacques gedichten. Bij voorkeur zat hij op de achterste bank in de klas. Zo viel hij niet op, en kon hij ongestoord zijn versjes maken. Soms een paar regels die werden weggestopt om later te herleven. Vaak gedichten zonder einde, maar altijd heldere en gevarieerde poëzie. Alles werd geschreven in oude schriften en op kladblaadjes. Hij benutte elk stukje papier dat hij vond. Vaak gingen zijn schrijfsels over onbereikbare liefdes, over vriendschappen die eindigden en over meisjes die hij leuk vond. Later op de kweekschool en nog later in militaire dienst ging hij gewoon door met die schrijverij. De meisjes uit die vervlogen jaren kent hij niet meer, alleen de woorden zijn gebleven, en zullen nu in dit boek verder leven. Alles verdween in mappen, want alles moest bewaard worden, volgens hem. Wonderlijk genoeg overleefden die mappen alle verhuizingen. Nu Jacques inmiddels gepensioneerd is, is hij zelf zijn poëzie weer gaan lezen, en hij maakte er nieuwe teksten bij. De inspiratie verscheen weer, en in dit boek vind je dus oude en nieuwe gedichten, gemaakt door het leven van Jacques.

Reviews

2019-08-29 11:30:31 | By: Herbert Mouwen
De gedichten in de dichtbundel Waterschaduw van Jacques Nagelkerke zijn toegankelijk. Ze kunnen het beste getypeerd worden als 'streekgedichten' met aandacht voor het Brabantse en Vlaamse land, met een enkele keer aandacht voor het dichten in het Brabantse dialect. Wat de vorm betreft zijn het veelal prozagedichten, die terugblikken naar het verleden, tradities, het dorpsleven en alles wat erbij hoort. Ook maakt de lezer kennis met markante gebeurtenissen uit het persoonlijke leven van de dichter en zijn dierbaren. Directheid, eenvoudige beeldentaal en herkenbare emoties zijn kenmerkend voor deze poëzie. Herbert Mouwen

2019-08-29 12:23:40 | By: Tillie Rommelse-Rombouts | Rating:
Toen ik van vakantie kwam lag dit boek op mij te wachten. Eerst doorgelezen en daarna op rustige momenten de mooie gedichten op mij laten inwerken. Dit geeft je rust en bezinning. En gevoelens die zo herkenbaar zijn. Prachtig zoals hij vader, moeder, kleinkinderen en vooral zijn vrouw Anja eert met zijn mooie woorden. Met weemoed lees je deze gedichten. Dit boek zal ik steeds binnen bereik houden om af en toe eens met bezinning en weemoed terug te keren naar alle mooie en droeve gebeurtenissen die een mens heeft te overdenken.

2019-08-28 19:56:54 | By: AN | Rating:
Blij verrast met het uitkomen van de dichtbundel van Jacques. Heb het met heel veel plezier gelezen en herlezen. Mooi, lief, ontroerend, herkenbaar.

2019-08-28 20:10:11 | By: Joke
Waterschaduw... "een verzameling gedichten gemaakt door het leven", zoals de schrijver zo veelzeggend de inhoud van zijn boekwerk samenvat. Ik heb het genoegen de schrijver te kennen, als kind, als puber en nu als volwassen mooi mens. Zijn gedichten ontroeren me, gedachten verwoorden, hij doet het op een spannende, speelse en gevoelige manier, als lezer kijk je een beetje in zijn 'liefdeskeuken', met de bekende knipoog en soms wat ondeugend, maar tegelijk heel herkenbaar. Het boek bezorgt je als lezer vele mooie momenten...!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Waterschaduw - Een verzameling gedichten gemaakt door het leven

Author:

Jacques Nagelkerke

Category:

Poems

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

31-05-2019

ISBN:

978-94-6389-327-5 / 9789463893275

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)