Vreemd land - Eén man tussen duizend vrouwen

Wim van Kasteel

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tim helpt een oudere vrouw die beroofd wordt door een aantal jongens. Als Tim een paar dagen later deze jongens tegenkomt, achtervolgen ze hem waardoor hij een ongeluk krijgt. Tim raakt in coma en tijdens die coma krijgt hij vreemde dromen. Hij belandt in een wereld die door vrouwen geregeerd wordt. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er wel baby’s geboren worden, maar alle jongetjes verdwijnen. En de mannen die hij tegenkomt, zijn er enkel voor het zware werk en hebben geen rechten. Hoe kan hij weer terugkomen in de normale wereld?

From the book

Allereerst dit: “Als er een jongetje geboren wordt, heb ik ontdekt, wordt het gelijk bij de moeder weggehaald. Dat gebeurt soms een enkele keer. Ze zeggen dan dat het dood geboren is. De moeder weet van niks. Die is onder zeil gehouden. Wanneer ze wakker wordt, is het kindje allang weggebracht.
Aangezien er bijna alleen meisjes worden geboren, waar ze wel voor hebben gezorgd op de een of andere manier, is er nooit gezeur. Het jongetje dat geboren is, krijgt gelijk een verdovend spuitje, zodat het geen kik geeft. Het mag niet gaan schreeuwen. Dat zou veel te veel consternatie teweeg brengen, als de moeder op de een of andere manier later te horen kreeg dat het kindje leefde. Dan zou ze zeggen: “Waarom mocht ik mijn kindje niet houden?” Zo omzeilen ze een heleboel toestanden. De moeder legt zich er dan al gauw bij neer. Het kindje is dood geboren. Het is nou eenmaal niet anders. Dat heeft ze wel eens meer gehoord. Ze wordt vervolgens wel opgevangen en begeleid om het verlies te boven te komen.”
“Wat gemeen,” zegt Miranda. “Ik zou best een jongetje willen hebben. Die lijkt dan beslist op jou. Andere moeders willen ook vast wel een jongetje. Wat gebeurt er met die jongetjes? Ze worden toch niet dood gemaakt? Dat zou verschrikkelijk zijn.”
“Nee dat niet, ze gaan naar een of ander eiland. Daar worden ze grootgebracht. Dat gebeurt door mannen die net zo behandeld zijn als de mannen die hier in het ziekenhuis werken, zogenaamde castraten.”
“Wat is daar dan mee?,” wil ze weten.
“Die mannen kijken niet meer om naar vrouwen. Ze zijn geopereerd. Ze kunnen ook geen kinderen meer maken.”
“Hoe weet je dat allemaal van die mannen en dat eiland?”

About the author

Wim van Kasteel (1937) woont met zijn vrouw in Heerhugowaard. Hij is hét voorbeeld dat je nooit te oud bent om iets nieuws te proberen. Door zijn ziekte ADCA is hij minder mobiel, maar dat heeft zijn creativiteit niet beteugeld. Dit is zijn derde boek dat hij uitbrengt, in 2017 kwam zijn eerste boek 'Een verloren leven' uit bij Boekscout. Wim heeft 28 jaar gewerkt als docent Technisch Tekenen aan de LTS in Alkmaar.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vreemd land - Eén man tussen duizend vrouwen

Author:

Wim van Kasteel

Category:

Novels

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-09-2019

ISBN:

978-94-6389-626-9 / 9789463896269

Price:

€ 20,50

Language

Dutch