Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vreemd land
Eén man tussen duizend vrouwen

Auteur

Wim van Kasteel

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Tim helpt een oudere vrouw die beroofd wordt door een aantal jongens. Als Tim een paar dagen later deze jongens tegenkomt, achtervolgen ze hem waardoor hij een ongeluk krijgt. Tim raakt in coma en tijdens die coma krijgt hij vreemde dromen. Hij belandt in een wereld die door vrouwen geregeerd wordt. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er wel baby’s geboren worden, maar alle jongetjes verdwijnen. En de mannen die hij tegenkomt, zijn er enkel voor het zware werk en hebben geen rechten. Hoe kan hij weer terugkomen in de normale wereld?

Over de auteur

Wim van Kasteel (1937) woont met zijn vrouw in Heerhugowaard. Hij is hét voorbeeld dat je nooit te oud bent om iets nieuws te proberen. Door zijn ziekte ADCA is hij minder mobiel, maar dat heeft zijn creativiteit niet beteugeld. Dit is zijn derde boek dat hij uitbrengt, in 2017 kwam zijn eerste boek 'Een verloren leven' uit bij Boekscout. Wim heeft 28 jaar gewerkt als docent Technisch Tekenen aan de LTS in Alkmaar.

Productinformatie

ISBN
9789463896269 / 978-94-638-9626-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-09-2019
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Allereerst dit: “Als er een jongetje geboren wordt, heb ik ontdekt, wordt het gelijk bij de moeder weggehaald. Dat gebeurt soms een enkele keer. Ze zeggen dan dat het dood geboren is. De moeder weet van niks. Die is onder zeil gehouden. Wanneer ze wakker wordt, is het kindje allang weggebracht.
Aangezien er bijna alleen meisjes worden geboren, waar ze wel voor hebben gezorgd op de een of andere manier, is er nooit gezeur. Het jongetje dat geboren is, krijgt gelijk een verdovend spuitje, zodat het geen kik geeft. Het mag niet gaan schreeuwen. Dat zou veel te veel consternatie teweeg brengen, als de moeder op de een of andere manier later te horen kreeg dat het kindje leefde. Dan zou ze zeggen: “Waarom mocht ik mijn kindje niet houden?” Zo omzeilen ze een heleboel toestanden. De moeder legt zich er dan al gauw bij neer. Het kindje is dood geboren. Het is nou eenmaal niet anders. Dat heeft ze wel eens meer gehoord. Ze wordt vervolgens wel opgevangen en begeleid om het verlies te boven te komen.”
“Wat gemeen,” zegt Miranda. “Ik zou best een jongetje willen hebben. Die lijkt dan beslist op jou. Andere moeders willen ook vast wel een jongetje. Wat gebeurt er met die jongetjes? Ze worden toch niet dood gemaakt? Dat zou verschrikkelijk zijn.”
“Nee dat niet, ze gaan naar een of ander eiland. Daar worden ze grootgebracht. Dat gebeurt door mannen die net zo behandeld zijn als de mannen die hier in het ziekenhuis werken, zogenaamde castraten.”
“Wat is daar dan mee?,” wil ze weten.
“Die mannen kijken niet meer om naar vrouwen. Ze zijn geopereerd. Ze kunnen ook geen kinderen meer maken.”
“Hoe weet je dat allemaal van die mannen en dat eiland?”

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Een verloren leven

Wim van Kasteel

2 reviews
De 15-jarige Atje is sociaal onhandig en daardoor een gewillig slachtoffer voor twee pestende klasgenoten. Atje vindt rust door te vissen. Op een mooie zomerdag wordt hij dood gevonden in het water. Kon hij het leven niet meer aan? Of hebben de twee pesters hiermee te maken? En wat heeft de man in de Mercedes langs de waterkant daar te zoeken? De eigenzinnige rechercheur Volgers van de Heerhugowaardse politie gaat op onderzoek uit en stuit daarbij op een drugsbende die een onderlinge vete uitvecht. Maar wat is er nu precies met Atje gebeurd?
21,50
Voorkant cover

Sprong in de tijd naar de V.O.C. Als scheepstimmerman naar Indië

Wim van Kasteel

Tijdens de kermis in Hoorn in 2005 ontmoet Klaas een oude zeeman. Hij drinkt samen met de oude man in café de Driemaster bij de haven een biertje. Tijdens dat gesprek vertelt de man dat hij vroeger bij de V.O.C. heeft gevaren en daar veel avonturen heeft beleefd. Klaas gelooft er geen woord van. Hij wil niet onvriendelijk zijn en zegt: ”Ik zou ook wel zulke avonturen willen beleven.” Wanneer de man voorstelt daarvoor te zorgen, gaat Klaas op zijn voorstel in. Dan gebeuren er heel vreemde dingen. Opeens is hij als lid van de bemanning van de driemaster de Zeearend van de V.O.C. op weg naar Indië.

19,99
Voorkant cover

Sprong in de tijd naar de VOC Deel 2. Terug naar het heden

Wim van Kasteel

Klaas wordt op miraculeuze wijze 350 jaar terug in de tijd geplaatst. Hij belandt, als timmerman op een VOC-schip, eerst in Indië en daarna in Zuid-Afrika. In het pas door de Nederlanders gestichte Fort de Goede Hoop gaat hij aan de slag. In zijn vrije tijd bouwt hij het wrak van een sloep om tot een volwaardige zeilboot, de Meeuw. Ook wordt hij verliefd op de dochter van de dominee. Met zijn inlandse vriend Boku trekt hij het binnenland van zuidelijk Afrika in, op zoek naar goud en diamanten. Na deze avontuurlijke tocht teruggekeerd in het fort, trouwt hij met Betsie. Samen zeilen zij, eerst nog met Boku, naar de toenmalige Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In Hoorn keren ze samen terug in onze moderne tijd, hetgeen met de nodige administratieve perikelen gepaard gaat. Wat is er inmiddels geworden van Klaas zijn vermogen? En zien ze Zuid-Afrika nog ooit terug?
21,99