Bloedkoraal

Yvonne Liew-On

Category: Children books

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is voor kinderen van 10 tot 100 jaar en is bedoeld om hen een nieuw rolmodel te geven: een goddelijke. Een hoger rolmodel zodat hun zelfbeeld beter wordt en ze gaan denken in termen van "onbeperkte vermogens" en "bijzondere talenten" in plaats van 'ik ben niet goed genoeg' of ‘ik verdien het niet’! Het verhaal prikkelt de fantasie en bevordert zelfacceptatie: 'anders zijn' is juist mooi. Bloedkoraal zet kinderen in hun kracht. Ze kunnen dingen van zichzelf erin herkennen als jaloezie, teleurstelling, ongeduld, verlangen naar koestering, verlangen te weten wie en wat je eigenlijk bent, te horen hoe mooi en lief je bent. Al deze zaken houden kinderen bezig. We willen allemaal bijzonder gevonden worden, en vooral bemind!

From the book

In een laadruimte van het schip vonden de Koninklijke Meerminnen wel nog allerlei soorten Mensensieraden en Mensenjuwelen, en Mensenkleding. Die gooiden ze meteen weg. Want dat vonden ze maar raar en lelijk. Maar ze troffen er ook een prachtige spiegel aan.
Deze spiegel was enorm groot en omlijst met gouden ornamenten. Dat vonden ze heel mooi. Hij was best lastig geweest om te vervoeren. En nu stond hij dan al enige tijd te pronken in de Hofzaal van hun Koninginnemin...
Alle onderdanen begonnen onmiddellijk te protesteren. “Nee, nee, nee”, riepen ze. “Niet de Spiegel, alsjeblieft!” Vooral de Meermannen. Ze klapperden met hun rugvinnen van boosheid.
Bilar, haar Oppermeerman riep verbijsterd: “Maar, dat is zónde! De Spiegel is een heel belangrijk onderdeel van ons leven geworden.”
Een Hofzeepaardje sputterde ook tegen: “Hoe kunnen wij nog zónder de Spiegel leven?” “Ja!”, viel een Reuzengarnaal hem heftig piepend bij. “Geen enkele Hofhouding ziet er immers zo verzorgd uit als die van u, Koningin Jovilia!”
Bilar de Oppermeerman bromde weer: “Alle vinnen worden dagelijks gepolijst voor de enorme Spiegel. Speciaal voor u.”
De hofdames riepen in koor: “En niets blinkt toch zo mooi als de zilverglanzend geschubde lichamen van de Koninklijke Meermannen!”
Een parmantige Hofhamerhaai riep ontsteld: “Hun krachtige zilveren staarten zijn zo robuust en massief. Dat heeft toch onderhoud nodig?” En hij gaf zijn echtgenoot - ook een hele knappe Koninklijke Meerman - een zoen in het voorbijgaan.
“Inderdaad!”, beaamden de elegante Hofstekelmanta’s. “Zij dwingen daarmee veel respect af bij iedereen in uw Rijk. En ook bij Waterwezens in andere Koninkrijken!”
Maar de Koninginnemin bleef onverbiddelijk. “Waarom zijn jullie toch zo gehecht aan Mensenkindspeelgoed!”, sprak ze ontdaan. Ze verhief zich van haar troon. “Deze Spiegel laat toch alleen maar jullie uiterlijk zien? Terwijl jullie innerlijk nou juist het enige belangrijke is wat telt!”

About the author

Yvonne Liew-On (1966, Suriname), woont sinds haar tweede levensjaar in Nederland. Sinds zij haar juristenleven heeft ingeruild voor een creatief bestaan, is zij een enthousiast biologisch-vegetarische hobby kok, spiritueel coach (Motivator), uitvinder (Receptenclip) en componist/tekstschrijfster (musicdivine.eu), en is verschillende keren op TV en radio te zien en te horen geweest. Met de uitgave van Bloedkoraal is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Het belangrijkste doel van dit verhaal is het verbeteren van het zelfbeeld van meisjes. Hun ondernemingslust, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en zelfbeschikking mag wel wat meer worden aangemoedigd. En daar kun je niet jong genoeg mee beginnen!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bloedkoraal

Author:

Yvonne Liew-On

Category:

Children books

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-06-2019

ISBN:

978-94-6389-368-8 / 9789463893688

Price:

€ 18,99

Language

Dutch