Als infuuspalen konden praten...

Peter A. van Lessop

Category: Stories

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na de diagnose: endeldarmkanker wordt Peter tijdens de grote buikoperatie geconfronteerd met het disfunctioneren van een medisch apparaat. De gevolgen zijn dramatisch te noemen. 18 grote operaties en 22 ziekenhuisopnames volgen. Een rechtszaak om een schuldige aan te wijzen eindigt na 5 jaar zonder resultaat. Als succesvol hoteleigenaar moet Peter uiteindelijk wegens fysieke beperkingen zijn met veel liefde opgebouwde bedrijf verkopen. Indringende en schrijnende verhalen worden afgewisseld door komische en hilarische anekdotes, alles opborrelend vanuit een als rode draad door het boek lopende: heden.

From the book

Wanneer je met je huissleutel de buitendeur hebt ontgrendeld, stap je binnen in een “centrale hal”. Meteen vallen de rieten stoeltjes en bankje op die voorzien zijn van afzichtelijke kussens (smaken verschillen nu eenmaal), een grijs vilten tapijt bedekt de vloer, om nog maar niet te spreken van de vaak zelfgemaakte en goedbedoelde schilderijtjes in deze hal. Uit de categorie: meisje met het tranende oog. Ik moet u bekennen, dat ik ook enige tranen moet wegpinken bij het zien van deze taferelen.

Via een in ondefinieerbare kleur rood geverfde liftdeur stap je binnen in de wereld van: eau de cologne, 4711, de geur van een nat hondje die je net voor is geweest en wat dacht u van de mengeling aan etensgeuren. Als je de moeite doet diep in te ademen, komt het hele pallet aan geuren voorbij: te lang gekookte spruiten, al uren sudderende sukadelapjes en wat dacht u van de penetrante prei die de neusvleugels doet samentrekken. Eénmaal uit de lift, gelukkig is het maar de eerste etage, is het 3 meter voordat je je eigen wereld binnenstapt. Een kleine pleister op de wonde.

Nee, het is eigenlijk schandelijk om te klagen, anderen zouden “een moord” doen voor een dergelijk onderkomen, maar, terwijl intussen mijn wijnglas zijn lege bodem heeft laten zien, het gaat niet om “hoe” maar “waarom”.

About the author

Peter van Lessop (1955) heeft een turbulente loopbaan achter de rug. Zowel binnen de reisbranche, het bankwezen en de mediasector. Daarna als een succesvol horeca ondernemer, waarbij koken, bakken en het omgaan met gasten zijn lust en leven is. Ondanks de fysieke beperkingen zoekt hij, samen met zijn partner Rolf, naar een nieuwe uitdaging binnen de horeca.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als infuuspalen konden praten...

Author:

Peter A. van Lessop

Category:

Stories

Number of pages:

168

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

10-05-2019

ISBN:

978-94-638-9306-0 / 9789463893060

Price:

€ 20,50

Language

Dutch