Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oorsuizen, loop er niet voor weg

Auteur

Joost Treebusch

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In losse verhalen vertelt Joost Treebusch hoe hij omgaat met zijn suizende oren. Hij beschrijft de last en de keuzes die hij maakt om met oorsuizen om te gaan. Hij wil het een plaats geven en deze last voor hem en zijn omgeving draaglijk houden. Die keuzes leiden soms tot somberheid en machteloosheid.
De verhalen worden afgewisseld met gedichtjes. Het boek is vooral bedoeld om lotgenoten en mensen uit hun omgeving te vertellen, hoe men kan leven met oorsuizen. Dit zal tot meer begrip leiden.

Over de auteur

Joost Treebusch (1946) werd geboren in Den Haag. In 1970 is hij getrouwd en hij heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Videofilms maken is zijn hobby, evenals muziek. Hij speelde in de jaren zestig in een beatgroep en hij heeft een grote muziekverzameling. Joost schreef vroeger vooral liedjesteksten. In 2007 verscheen zijn eerste boek De stilte voorbij. Met dit tweede boek hoopt hij ook weer zijn lotgenoten te helpen.

Productinformatie

ISBN
9789463893152 / 978-94-638-9315-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-05-2019
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
13 x 19 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Terwijl ik verder overeind kom dringt een ander besef ook tot me door. De herrie in mijn hoofd is ook nog steeds luidruchtig aanwezig. Ik hoop niet dat de buren er door wakker worden. Die zouden het eens moeten horen. Zonder enige consideratie zijn alle geluiden in alle hevigheid aanwezig.
Gepiep en getingel. Piccolofluitjes en een triangel. Het komt niet een beetje zachtjes op, maar knalt er direct vol uit, de knop op tien. Er wordt me geen seconde gegeven om even rustig wakker te worden. Mijn favoriete muziek zal het nooit worden.
Ik loop zachtjes, ik heb geen kousenvoetjes, de kamer uit. Ik doe geen licht aan en loop de gang in. We hebben gelukkig hier op de bovenverdieping ook een toilet. De kat ligt lekker te slapen op de derde tree van boven op de trap, een van zijn vaste plekjes. Katten zijn altijd alert en dus kijkt hij me met half geopende ogen aan. Ik hoor hem spinnen als hij me ziet.
Ik trek aan het koordje om het licht in de badkamer aan te doen en kijk in de spiegel. Ja, inderdaad. Ik dacht het al. Het is die zombie. Gelukkig kan er nog een paar uur geslapen worden. En mocht dat lukken dan kan het nog wat worden met dat gezicht.
Ik doe waarvoor ik kwam, u weet wel, ik ben er nu toch. Na doorgedrukt te hebben, doortrekken is het niet meer tegenwoordig, loopt de stortbak leeg en vult zich gelukkig ook weer. Ik snuit nog even mijn neus, werp nog een blik in de spiegel, waarom weet ik niet en doe het licht weer uit. De kat heeft zich inmiddels omgedraaid en ligt weer met zijn snuit op een voorpootje. Die weet ook dat het nog lang geen tijd is om op te staan.
Na mijn terugkeer in de slaapkamer en in bed probeer ik een goede houding te vinden om weer in slaap te komen. Dat gaat van op mijn rug, op mijn linkerzijde, op mijn rechterzijde en weer terug op mijn rug. En dat een paar keer. Mijn vrouw reageert door zich ook om te draaien. Maar dat wil niet altijd zeggen dat ze wakker is en me heeft gehoord. Meestal is dat niet zo.
Ik probeer me te concentreren op de geluiden die er ook ’s nachts altijd wel zijn. Een enkele auto, vechtende katten, een regenbui met een hoop wind. Dat helpt wel om in slaap te komen. En uiteindelijk na een hoop gedraai lukt het. Een nieuwe slaapperiode is begonnen. De rust is er weer. De tinnitus is weer voor even weg. Jammer dat ik dat niet kan horen. Wat zou het fijn zijn om dat te beleven. Pure stilte.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek