Voor altijd verlangen - Dood en liefde als bondgenoten

Gilbert Keyzer

Category: Novels

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Imre zwerft als parkwachter door een natuurpark. Hij erft een strandhuis van zijn tante, waarin zich een geheim bevindt. Hij ontmoet onder bijzondere omstandigheden een vrouw, die achter dit geheim probeert te komen. Imre raakt in oorlog met milieuactivisten en onderneemt een gevaarlijke tocht door het park. Hij wordt door zijn vijanden achtervolgd. Deze roman behandelt diverse thema’s, zoals natuurbeheer, maar ook de kwaliteit en duur van leven en liefde.

From the book

De zee plaagde hem, door hem in de rug te duwen met een onverwacht krachtige golf, zodat hij kopje onder ging en een slok binnenkreeg. Imre kwam hoestend overeind en wankelde over een strookje scherpe schelpen richting het strand. Spuwend probeerde hij zich van de zoute smaak te bevrijden. Ik drink mijn eigen verdunde pis, dacht hij.
Waar bevond zich het strandhuis? Hij zag het schuin rechts van hem en verbaasde zich erover, zover te zijn afgedreven.
Een jonge vrouw was de trap bij de boulevard afgedaald. Zij droeg een kort, donker kapsel en een wit jurkje, dat haar bovenbenen grotendeels onbedekt liet.
Imre voelde de neiging opkomen om naar het strandhuis te spurten. Maar zij bevond zich al bijna tussen hem en het huis in, zodat hij dicht voor haar langs zou moeten rennen.
Hij overwoog om zich tot aan zijn middel in de branding terug te trekken of om zich op zijn hurken te laten zakken.
De vrouw haastte zich allerminst, alsof zij overdag voor haar plezier een wandeling maakte. Zij kwam nadrukkelijk en onbekommerd zijn richting uit. Zij keek naar hem en glimlachte. Haar dijen waren gespierd en gebruind.
Wat wil zij van mij, vroeg hij zich gespannen af. Is zij verdwaald? Ze heeft niet eens in de gaten dat ik naakt ben. Hij wilde haar hierover een waarschuwing toeroepen, maar kreeg de woorden zijn keel niet uit.
De vrouw boog zich voorover, trok haar espadrilles uit en hield ze bij de riempjes in haar hand. Zij droeg een gouden halsketting en ringen, die glommen in het maanlicht. Soepel bewoog zij zich verder, met kleine pasjes.
Imre voelde zijn voeten wegzakken in het zand. Schuimend water omspoelde zijn onderbenen.
Zij was hem zo dicht genaderd, dat hij het maanlicht in haar ogen zag glinsteren.
Op een paar meter afstand van hem bleef zij staan. Zij hief haar rechterhand in een groet.

About the author

Gilbert Keyzer debuteerde in 2013 met de roman Albert en de doden. Voor altijd verlangen is zijn tiende roman. Daarnaast publiceerde hij een bundel korte verhalen en een novelle. Hij heeft zich bovendien ontwikkeld als schrijver van haiku's en korte verhalen. Gilbert Keyzer woont in Almere.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Voor altijd verlangen - Dood en liefde als bondgenoten

Author:

Gilbert Keyzer

Category:

Novels

Number of pages:

254

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-07-2019

ISBN:

978-94-6389-407-4 / 9789463894074

Price:

€ 21,99

Language

Dutch