Voornemens

Tom Huiskamp

Category: Novels

€ 18,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Theo is een fantast, Frans een misplaatste avonturier, Bas een feestganger en zelfbenoemde Casanova en Niels een nerd die met moeite kan beschrijven hoe een meisje eruitziet. Tijdens hun vakantie in Marmaris maken Theo en zijn vrienden voornemens voor het komende studiejaar aan de technische universiteit in Eindhoven. Vol goede moed storten ze zich op hun opdrachten, maar al snel blijkt dat een goed begin niet altijd het halve werk is...

From the book

Iemand schreeuwde iets onverstaanbaars in het Turks. Theo en Frans keken op vanuit hun strandstoelen. "Ik denk dat hij het tegen ons heeft," zei Theo. "Waaruit maak je dat op?", vroeg Frans. "Uit het feit dat hij richting ons loopt, schreeuwend, met een boos gezicht en met een stok in zijn hand." "Goede deductie. Misschien mogen we hier niet zitten om vijf uur ’s nachts." "Dat verklaart het bordje 'toegang verboden'." "Hoogstwaarschijnlijk. Kom, laten we maar vertrekken. Deze man lijkt me geen gewillige gesprekspartner." "Goed idee," beaamde Theo, waarna hij opstond. En weer viel. Theo had het gevoel dat zijn evenwichtsorgaan pauze had genomen. De tweede keer stond hij wat voorzichtiger op, en dit keer lukte het hem overeind te blijven. Frans kreeg zijn evenwicht al bij de eerste keer onder controle, met behulp van de paal van de parasol naast hem. Theo had deze luxe niet. Min of meer rennend kregen ze het voor elkaar uit de buurt te komen van de boze Turk. Op een veilige afstand stopten ze om bij te komen en te kijken of ze hem kwijt waren. Na er zeker van te zijn dat ze hem echt kwijt waren, ploften ze neer op de volgende rij strandstoelen. Dat was het voordeel van het strand van Marmaris: iedere vierkante meter was bedekt met strandstoelen. Overdag moest je hier geld voor betalen als je erop wilde liggen. Midden in de nacht was het verboden in de buurt te komen van de strandstoelen. In de verte hoorden ze een hoop geplons in het water en lawaai van de boze Turk. "Oh fuck, Bas!", riep Theo. Frans en Theo keken elkaar aan en barstten in lachen uit. Dit wekte de aandacht van een andere Turk, die vanaf dat moment ook als boze Turk beschreven kon worden. Ook op zijn strandstoelen waren ze niet gewenst.

About the author

"Ik ben student elektrotechniek aan de technische universiteit in Eindhoven. Oorspronkelijk kom ik uit Den Dolder, Utrecht, en ik kijk dan ook met een zeer gekleurde blik naar mijn Brabantse omgeving. Van carnaval krijg ik jeuk (en niet op een goede manier) en ik weiger een taart 'vlaai' te noemen. Waarom ik een boek schreef? Omdat het kan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Voornemens

Author:

Tom Huiskamp

Category:

Novels

Number of pages:

288

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-09-2009

ISBN:

978-94-608-9004-8 / 9789460890048

Price:

€ 18,95

Language

Dutch