Knielen voor God - Poko poko, tiki tiki

Marja Th. Seuren

Category: Biographies

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na drie gedichtenbundels, wordt in “Knielen voor God” het proces beschreven van een volledige knieprothese. Dit autobiografische verhaal is verteld aan de hand van gedichten en overwegingen waarbij teksten uit de Bijbel leidend zijn. Ondanks onverwachte tegenslagen kan er toch worden gewerkt aan de doelen die van te voren zijn gesteld. Hierdoor geholpen door God, familie en vrienden is er altijd hoop geweest. Hoop die stand houdt, hoop die verlicht en hoop die met God tot een positief resultaat heeft geleid. Hierdoor is het “poko poko, tiki tiki”, gelukt om naast het lopen en fietsen, weer te knielen voor God.

From the book

“Wees sterk en moedig, wees niet bang en heb geen schrik voor hen, want de heer uw God trekt zelf met u mee; Hij laat u nooit alleen, Hij laat u niet in de steek.”Deuteronomium 31:6

Eindelijk

“Danki Dios, mi ta kontentu ku mi rudia nobo” (Bedankt God, ik ben blij met mijn nieuwe knie): het bericht dat ik op de avond na mijn operatie naar mijn familie en vrienden op Curaçao heb gestuurd. En zo voelde het ook, ik was echt blij met mijn nieuwe knie.Het was dan ook een enerverende dag geweest. Om elf uur zijn we van huis gegaan. Alles was ingepakt, de tijd was er rijp voor. Natuurlijk waren wij hierdoor veel te vroeg in de kliniek, maar ik werd al snel opgehaald om alles in gereedheid te brengen. Moeders ging naar beneden. Met een boek in de wachtruimte en een kopje koffie erbij. Lezen en wachten totdat ze gehaald zou worden. Broodjes in haar tas, aan alles was gedacht.Operatiekleren aan, infuus aanprikken en op de brancard plaatsnemen. Dan is het wachten op de chirurg. Hij komt en zet twee zwarte pijlen op mijn linkerbeen wijzende naar de knie welke vervangen moet worden. Dan gaat hij lunchen. Dus nog een uurtje wachten, toen was ik echt aan de beurt. Ik werd de operatiekamer ingereden, moest op de operatietafel gaan liggen. “Kunnen we beginnen, dames?”, roept de chirurg en de laatste controles worden uitgevoerd. Daarna wordt de narcose toegediend en krijg ik een kapje over mijn mond. Ik moet wat dieper inademen. Dan ben ik vertrokken, diep in slaap. Volledig afgesloten van wat er allemaal om mij heen speelt. Hoe zij in mijn been snijden, de knie verwijderen en het bot vol laten lopen met cement. Daarna de titaniumknie plaatsen, knieschijf terug en sluiten maar. Mooie nietjes die de huid samenbrengt.

About the author

Marja Seuren is geboren en opgevoed in een Katholiek gezin. Na jaren niet meer praktiserend te zijn geweest, heeft zij God weer gevonden op Curaçao. Daar is zij opgenomen in een familie. Hier leerde ze God weer kennen en de mens weer vertrouwen. Met het schrijven van autobiografische gedichten en overwegingen laat Marja zien dat het leven één grote reis is die de moeite waard is. De woorden worden door God gegeven, Marja zet deze op papier.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Knielen voor God - Poko poko, tiki tiki

Author:

Marja Th. Seuren

Category:

Biographies

Number of pages:

190

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-07-2019

ISBN:

978-94-6389-404-3 / 9789463894043

Price:

€ 20,50

Language

Dutch