Nylholuna 2 - een dolk met een gelofte

Jade Vermeulen

Category: Fantasy
  • (9)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het bloedstollende slotdeel van Nylholuna worden Julia, Aiden en Sylvar uit de gevangenis van Cycles Dale bevrijd. Een nogal eigenaardige vrouw besluit hen onder haar hoede te nemen en te helpen. Ze laat Julia voor het eerst kennismaken met magie en leert haar over de geschiedenis van Nylholuna. Hierdoor begint Julia steeds beter te begrijpen wat voor een grote rol ze speelt om het land in veiligheid te brengen, maar ook dat het definitieve verslaan van Venali Fenrora meer is dan alleen een executie...

From the book

Julia zat op de koude stenen vloer van de cel. Aan het constante geluid van geroezemoes afkomstig van de misbaksels die hier ook opgesloten zaten en de vreselijke stank was ze nog steeds niet gewend geraakt. Aan het gif ook niet. Nagelbijtend peinsde ze over van alles en nog wat. Over Luvon, of hij wel op tijd zou zijn. Hij was nu al een kwartier weg. Over het gif, dat almaar dieper en dieper in haar huid zakte en zich steeds verder verspreidde, als een trage maar loodzware energie. Over Sylvar, want hij zag er met de seconde beroerder uit. Hij was zelfs op de vloer gaan liggen met zijn ogen dicht. Dat kon nooit een goed teken zijn. Over Aiden, die standvastig rechtop bleef zitten, maar Julia wist dat het gif hem ook zwaar viel. Over zichzelf, want ze voelde zich steeds slapper en betrapte zichzelf steeds vaker op het volledig gedachteloos voor zich uit staren zonder dat ze er iets aan kon doen. Niet alleen de binnenkant van haar hand, maar haar hele onderarm was zwart en een plek op haar linkerarm was ook groter geworden. Haar oogleden voelden zwaar en haar ogen waren droog. Het was muffig in de cel en het rook er naar rottende dingen. Ze had zelfs een paar keer moeten kokhalzen, maar er kwam niets uit omdat er simpelweg niets te braken viel. Haar maag was leeg en ze voelde zich hol van binnen. Af en toe trok het pijnlijk samen, om dan tot de conclusie te komen dat er niks in zat. En dan nog niet gesproken over het feit dat ze doodmoe was. Het was het gif dat haar ervan weerhield om te gaan slapen. Het idee dat ze ieder moment kon sterven – het idee dat Sylvar en Aiden net zo goed ieder moment konden sterven. Ze probeerde de tijd bij te houden, ook al vertraagden haar gedachtes en kon ze niet meer goed nadenken. Hoe lang waren ze al vergiftigd met het Schaduwgangersgif?

About the author

Toen Jade R. Vermeulen (2004) leerde lezen, begon ze al met het schrijven van kleine verhaaltjes. Schrijven is niet iets wat je wilt, het is iets wat je moet. “Schrijven is 24/7. Je bent misschien gestopt met typen, maar de verhalen en scènes blijven door je hoofd spoken. De karakters die je creëert zijn stuk voor stuk onderdeel van jezelf. Schrijven is mijn uitlaatklep, ik kan aan de realiteit ontsnappen en me in mijn karakters verplaatsen, die ik volg op de reis van hun eigen leven. Het is net als een film.”

Reviews

2020-07-04 15:42:04 | By: Trisha Teeluck | Rating:
Dit boek was nog beter dan de eerste. De karakters voelen heel echt aan en zijn grappig en herkenbaar. De actie is heel goed geschreven en toen je dacht dat het voorspelbaar was, gebeurde er ineens iets heel anders. Ik raad het echt aan voor als je een “light read” zoekt met vermaak, mysterie en goeie karakters!

2019-11-25 20:06:33 | By: Esther Hendriks | Rating:
Om zo'n geweldig, spannend verhaal op papier te krijgen, moet je wel een natuurtalent zijn en dat is precies wat jij bent, Jade! Super spannend verhaal, mooie opbouw van deel 1 naar deel 2 en een toffe afsluiting van een intrigerende verhaallijn. Vanaf de eerste tot de laatste regel blijf je geboeid, in het verhaal gezogen, super knap gedaan! Ik kan oprecht niet wachten op je volgende boek Jade! Laat maar komen, ik ben hooked. Absolute aanrader, ik zeg: doen! Kopen, lezen en genieten!

2019-10-06 19:41:58 | By: Josette Snoeijen
Wat een geweldig goed geschreven verhaal over Nylholuna! Beide delen zijn spannend en verrassend en het geheel leest als een trein. Hoofdpersonage Julia ontroert je en is tegelijkertijd heerlijk eigenwijs. Ik blijf je volgen, Jade!

2019-09-12 16:06:37 | By: Gordana | Rating:
Beide boeken zijn geweldig! Je kunt niet stoppen met lezen. Deel 1 eindigde heel spannend. Kon niet wachten op deel 2. Het bleef spannend tot op het laatste moment. Mooie afronding van het verhaal. Jade, top gedaan!

2019-09-12 18:51:36 | By: Tanne | Rating:
Het is een geweldig boek. Het is erg spannend en het heeft een hele mooie verhaallijn. De twee delen lopen erg goed in elkaar over. Dit is echt een aanrader! IK BEN FAN ❤️

2019-09-06 21:52:03 | By: Kendra | Rating:
Geweldig boek! Ik ben al fan sinds deel 1 en het tweede deel is beter dan ik ooit had durven dromen! Alles is goed in detail beschreven en je kan niet stoppen met lezen.

2019-08-24 16:27:12 | By: Anne-Sou
Echt een super goed slotdeel van Nylholuna. Het verhaal sluit goed aan op het eerste deel en heeft een mooie opbouw. Het verhaal blijft spannend door de plottwist. Echt een aanrader!

2019-08-19 18:18:04 | By: Lisanne Dijkstra | Rating:
Wat bijzonder dat een zo'n jonge meid al zulke volwassen boeken schrijft. Ik heb beide boeken in een ruk uitgelezen, echt aanraders!

2019-07-31 08:15:49 | By: Willem Brunt | Rating:
Een waardig vervolg op deel 1. Een echte page turner. Goede opbouw naar de verrassende plot. Mooi hoe de spannende elementen vervlochten zijn met de ontdekkings reis van Julia naar haarzelf en haar gevoelens. Ik wens je heel veel schrijvers talent toe en zal je zeker blijven volgenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nylholuna 2 - een dolk met een gelofte

Author:

Jade Vermeulen

Category:

Fantasy

Number of pages:

222

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-06-2019

ISBN:

978-94-638-9371-8 / 9789463893718

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (9)