Periodiek Systeem der Mankementen

Wessel de Ridder

Category: Novels
  • (1)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dex Nobel doet een ontdekking die in de wetenschap als onmogelijk beschouwd werd om te doen. Hij ontdekt het 119de element van het periodiek systeem der elementen. In het laboratorium wordt er een feestje gehouden om deze ontdekking te vieren. Diezelfde nacht worden acht buisjes waarin het 119de element zit, onopgemerkt gestolen. Dit element, een alkalimetaal, is zeer gevaarlijk wanneer het met water reageert. Dit zal een explosie, vergelijkend met die van een waterstofbom, opleveren. De volgende ochtend ontvangt Dex een envelop met daarin een reageerbuisje. In de bijbehorende brief staat dat de andere zeven buisjes zullen ontploffen, wanneer Dex deze niet op tijd vindt. Dex vermoedt dat zijn collega-onderzoeker en beste vriend achter deze daad zit. Zeker na die ene gebeurtenis op het feestje.

From the book

Het moment waar ik jarenlang naar uitgekeken had, was dan eindelijk aangebroken. Jarenlang hadden mijn team en ik enkele onderzoeken verricht om tot deze nieuwe wetenschappelijke ingeving te komen. Iedereen op de afdeling wachtte beneden in spanning af op de uitslag waaruit zou blijken of het ons daadwerkelijk gelukt was. Ik stond nog bij de computer in het lab om de laatste handelingen uit te voeren. Mijn handen trilden en het zweet stond op mijn voorhoofd. Ik voelde mijn hart tegen mijn borstkast bonzen. Ik deed de knoopjes van mijn labjas open, waardoor ik niet de hele tijd het bonzen van mijn hart tegen mijn labjas aanvoelde. Daarnaast kreeg ik het minder benauwd, wanneer mijn labjas openstond. Ik deed mijn handen in de zakken van mijn laboratoriumjas. Ik was zelf aan het wachten in het laboratorium en kon niets anders doen dan zenuwachtig om me heen kijken om zo te tijd te doden.
Elke keer wanneer ik in het laboratorium rondkeek, realiseerde ik me wat voor fantastisch werk ik had. Het lab, mijn lab, was een van de nieuwste laboratoria van Nederland. Het was voorzien van een moderne werkplek met de beste en nieuwste technieken, behalve de computers dan. In het lab stonden van die trage computers die waarschijnlijk overgenomen waren van een of andere opgeheven basisschool waar te weinig leerlingen opzaten om nog voort te kunnen bestaan. De slome computer waar ik mee werkte, was nog alle data aan het verzamelen en aan het verwerken van het monster dat ik aan het onderzoeken was. Uit het monster moest blijken of ons onderzoek gelukt was en zo konden we erachter komen of we daadwerkelijk een nieuwe wetenschappelijke ontdekking gedaan hadden.
Ik was zelf behoorlijk zenuwachtig voor dit moment, want mijn team en ik hadden jarenlang hard gewerkt om dit, als het ons zou lukken, voor elkaar te krijgen. Als er sprake was van een positieve uitslag, dan had ik, correctie; dan hadden wij, mijn team en ik, een wetenschappelijke ontdekking gedaan die de wetenschap compleet zal doen veranderen. Dan hadden we iets ontdekt dat tot nu toe als onmogelijk beschouwd werd door het merendeel van de wetenschappers om dit ooit te ontdekken.

About the author

Wessel de Ridder, geboren in 1999, is student Moleculaire Levenswetenschappen aan de WUR. Het is dan ook geen verrassing dat het onderwerp van zijn schrijfdebuut een wetenschappelijk randje bevat. Delen voor dit verhaal spookten al lange tijd door zijn gedachten, maar toen alle puzzelstukjes van het verhaal in elkaar vielen, moest hij het boek direct schrijven: “Ik kan wel wachten tot ik een oude zak zonder tijd ben, maar nu ben ik nog een jonge wijsneus met tijd.”

Reviews

2019-07-31 12:37:46 | By: Dlme | Rating:
Super leuk boek van deze beginnende schrijver. Kan niet wachten op deel 2Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Periodiek Systeem der Mankementen

Author:

Wessel de Ridder

Category:

Novels

Number of pages:

246

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-07-2019

ISBN:

978-94-6389-477-7 / 9789463894777

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)