Verhalen met een glimlach - Korte verhalen over de zorg met een humoristische ondertoon

Angelique Donders

Category: Stories

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Verhalen met een glimlach zijn korte verhalen over waargebeurde belevenissen die op humoristische wijze beschreven zijn. Angelique Donders heeft verhalen die uit haar leven gegrepen zijn gebundeld en zij heeft die op latere leeftijd uitgegeven. Zij laat de lezer lachen door middel van korte verhalen van allemaal onlogische, soms hilarische gebeurtenissen welke het leven haar heeft toebedeeld. Deze bundel is om met een glimlach te geven en om met een glimlach te krijgen.

From the book

Ieder mens kent ze, die pechdagen. Soms zijn het niet eens dagen maar momenten.
Nou, deze keer kreeg die pech een venijnig staartje.
Het was kerstavond (jawel, ik zoek ze uit!) eigenlijk kerstnacht, kwart voor twaalf.
Ik lig in bed en ook dat heeft iedereen weleens gehad, ik moet nodig. Met een zucht ga ik met mijn Eiffel (jazeker, hij heeft een eigen naam en is chic met zijn drie poten en niet te vergeten een achterlicht. Geen flauw benul waarom, het is trouwens ook niet zo’n groot licht) en ik begeef me naar de badkamer. Ik stap over de drempel maar mijn Eiffel blijft steken. En plof, daar ga ik tegen de rand van de douche en ik heb erge au in mijn rug.
Ik wist zeker dat er iets behoorlijk mis was. Goede raad was duur. Ik ging in gedachten de afstand ‘meten’ naar de telefoon in de huiskamer of slaapkamer. Ik kon niet opstaan en moest op mijn bips schuifelen naar de meest dichtbij staande telefoon.
Het was een kreunen vanjewelste bij elke beweging. Uiteindelijk ben ik op het kleedje beland voor mijn bed en bel de alarmlijn.
Toen begon het circus pas goed.
Met oorverdovend lawaai telde de brandweerman: “Een-twee-drie.” Mijn voordeur was de klos. Wat zullen de buren (en nog op kerstavond ook) blij met me zijn geweest. De voordeur heeft zich manhaftig verzet maar tegen dat brute geweld moest hij het loodje leggen.
Dan komt er iemand door mijn kapotte deur en gilt: “Politie!”

About the author

Angelique Donders is geboren in het Brabantse Geldrop in 1940 en getogen in Tilburg. Haar jeugd was, ondanks de oorlog, een onbezorgde tijd. Zij komt uit een warm nest van zes kinderen en ze doorliep zonder mankeren de basis- en middelbare school. Al vroeg wist ze dat ze verpleegkundige wilde worden en zo geschiedde. Angelique Donders ontmoette haar man toen ze 29 jaar oud was. Na drie jaar werd hun dochter geboren. De tijd verstreek en nu op oudere leeftijd probeert zij wat verhalen op te schrijven. Dit heeft geleid tot een bundel met humoristische verhalen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verhalen met een glimlach - Korte verhalen over de zorg met een humoristische ondertoon

Author:

Angelique Donders

Category:

Stories

Number of pages:

68

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-07-2019

ISBN:

978-94-6389-461-6 / 9789463894616

Price:

€ 16,50

Language

Dutch