Het verhaal van Ambe

Joël Dijkshoorn

Category: Children books

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Van de Molukken naar Nederland - Het verhaal van opa Ambe speelt zich af op een Molukse bruiloft in Leerdam. Ruben, een jongen van acht jaar komt in gesprek met opa Ambe en komt naarmate dit vordert meer te weten over hoe de Molukkers na de Tweede Wereldoorlog in Nederland terecht zijn gekomen. Onderwerpen als het leven op de Molukken, de Japanse invasie in de Molukken, het vechten onder de Nederlandse vlag in Indonesië, de aankomst in Nederland, de Molukse woonwijken en de treinkaping bij De Punt komen langs. De interactie tussen Ruben en opa Ambe en de besproken onderwerpen zorgen voor een interessante en meeslepende ontknoping.

From the book

“Hoe heeft u de droom gehouden om terug naar Ambon te gaan?” Opa Ambe kijkt moeilijk.
“Dat is een goede vraag, maar zo moet je het niet zien.” Opa Ambe kiest de volgende woorden bedachtzaam. “Het lijkt alsof we de situatie hebben geaccepteerd, maar we zullen altijd blijven vechten voor een vrij Molukken. Hier ga je nog alles over leren als je ouder bent Ruben.”

About the author

Joël Dijkshoorn (1993) heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft vanuit deze invalshoek het boek Van de Molukken naar Nederland - Het verhaal van opa Ambe geschreven. Dit is zijn eerste boek in een nog te verschijnen serie.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het verhaal van Ambe

Author:

Joël Dijkshoorn

Category:

Children books

Number of pages:

62

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-08-2019

ISBN:

978-94-638-9515-6 / 9789463895156

Price:

€ 16,99

Language

Dutch