De ontmoeting - Amsterdam, hoe een meerkoet uit de provincie de grote stad beleeft

Aukje Leijenaar

Category: Children books

€ 15,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het veilige gevoel van thuis is een goed gevoel. Alle mensen/ dieren ken jij en zij kennen jou. Als dat verandert gaat het avontuur beginnen. Andere gewoonten, andere omgeving, mensen en dieren gedragen zich anders. Hoe zal dat zijn? Is het leuk? Ontdek hoe Amsterdam wordt gezien door de ogen van een vogel uit de provincie. Is het stadsleven wel zo veilig?

From the book

Klaas zwemt met Gerda en een ander paar mee over het grote water naar de overkant, richting het centrum. Het lawaai komt steeds dichterbij en Klaas voelt zich bedreigd. Hij zoekt Gerda op en drukt zich tegen haar aan. Wat klinkt het toch vreemd, er wordt geheid en gebonkt en schelle sirenes van politie en brandweer wisselen elkaar af. Klaas raakt in de war. Hij kijkt met snelle bewegingen om zich heen. Dan ineens is er een heftige deining. Net op het nippertje kan Klaas uitwijken voor een toeristenboot die met volle kracht de gracht in vaart. Gerda schrikt ervan en valt boos tegen hem uit.
“Kijk uit je doppen man, voor je het weet ben je vertrokken uit dit bestaan! Je moet je niet zo tegen me aandrukken hoor, straks zit ik eronder.”
Klaas zwemt door en doet alsof hij haar niet hoort, waardoor Gerda nog heftiger proest en kwettert. Het is een waar schouwspel dit meerkoeten paar wat hier in de gracht zo tegen elkaar tekeer gaat. Er komen van alle kanten bootjes aan. De toeristen die achter de raampjes van de rondvaartboten zitten, fotograferen zoveel mogelijk dit kwetterende paar. Klaas geeft het op en zwemt nu naar een zwemplatje achter op een bootje dat tegen de kade ligt. Hij hipt omhoog op de plankjes en schudt zich uit. Gerda komt al gauw naast hem zitten en samen kijken ze naar de ondergaande zon.

About the author

Door op te groeien naast een groot weiland, buiten het dorp, met sloten en de dieren in de buurt, staat Aukje heel dicht bij de natuur. Ook het varen met haar man en kinderen heeft veel invloed op haar. Een groot deel van haar leven heeft te maken met het water.Vanuit de provincie verhuisde zij naar Amsterdam. Ook daar blijft de boot en water haar vrije tijd bepalen. Inmiddels kan Aukje elke dag genieten van alles in en op het water. Er valt veel te vertellen, daar is dit boekje door ontstaan.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De ontmoeting - Amsterdam, hoe een meerkoet uit de provincie de grote stad beleeft

Author:

Aukje Leijenaar

Category:

Children books

Number of pages:

50

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-10-2019

ISBN:

978-94-638-9676-4 / 9789463896764

Price:

€ 15,50

Language

Dutch