Gruwen, grienen, groeien en glimlachen - Omgaan met Fibromyalgie, een chronische ziekte

Karin van der Wal-Vollers

Category: Health
  • (1)

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Eerst ben je moe, futloos, slaap je slecht en heb je veel pijn. Het kan soms jaren duren voordat de diagnose Fibromyalgie wordt gesteld. Maar dan begint de zoektocht pas. Wat kan je doen? Waar kan je hulp vinden? Karin beschrijft de zoektocht die zij heeft afgelegd. Eerst gruwen van zichzelf, daarna grienen vanwege het zelfmedelijden. Maar uiteindelijk een manier vinden om ermee om te gaan en iedere dag een beetje te groeien. Om uiteindelijk fibromyalgie te kunnen accepteren en te glimlachen om wat het je ook geeft. Dit boek is niet alleen voor mensen met een chronische ziekte, maar voor iedereen die een chronisch zieke in zijn omgeving kent.

From the book

Veel te lang blijf ik liggen. Als ik wat korter douche, red ik het allemaal nog makkelijk. Eindelijk strompel ik er om half acht uit. Zelfs met een heel korte douchebeurt zal Sietse te laat op het schoolplein staan. Geprikkeld maak ik hem wakker en krijg als eerste reactie een gelukkige lach. Hij is echt blij om me te zien. Als sneeuw voor de zon verdwijnt mijn slechte humeur en samen maken we een lekker ontbijtje klaar. Al mag ik dan weer vrolijk zijn, de verloren tijd krijg ik er niet mee terug. Haastig stappen we op de fiets en net voordat juf de deur dicht doet, schuif ik Sietse de klas in. Na een kus, een knuffel, nog een kus op mijn wang en, met een vertederde juf die wacht, nog een handkus. Mijn dag kan niet meer stuk. Wat is het toch een fijn ventje en wat jammer dat ik zo weinig energie voor hem heb. Door dat besef komen de waterlanders weer tevoorschijn en sniffend fiets ik naar mijn werk.
Drie grachten verder lukt het gewoon niet meer. Ik zet mijn fiets tegen een lantaarnpaal en zijg neer, midden op de stoep. Zo hard huil ik, dat voorbijgangers me verbaasd aanstaren. Pas als een meisje van een jaar of vijf bij me hurkt en aan haar moeder vraagt wat er met die vreemde mevrouw is, kan ik me vermannen. Ik zie haar geschrokken gezicht, tover een lach op het mijne en zeg dat ik zo moe was, dat ik even moest zitten.

About the author

Karin is getrouwd, moeder van vier kinderen en geniet van haar Amsterdam. Ze is werkzaam als projectmanager en coach en is gek op schrijven. Tot nu toe schreef ze alleen in kleine kring. Maar de diagnose Fibromyalgie hakte erin. Ineens kon ze weinig meer en was een dagboek bijhouden het weinige dat ze nog deed. Nadat ze weer opgekrabbeld was, kreeg ze de drang om haar verhaal wereldkundig te maken.

Reviews

2019-10-15 13:42:37 | By: Huub Fest | Rating:
Review: Huub Fest over het boek met als titel: Gruwen, Grienen, groeien en glimlachen. Auteur: Karin van der Wal – Vollers. Verkrijgbaar bij boek.scout ISBN: 9789463896030 Karin is getrouwd en moeder van vier kinderen, is projectmanager en coach. Zij heeft de diagnose fibromyalgie gekregen en houdt een dagboek bij. Iets wat ze eigenlijk niet meer kon door de ongemakken die Karin had. Dit boek is een soort van dagboek dat begint op 12 januari. Karin schrijft met groot gevoel en als je dit boek leest lijkt het wel alsof dit boek voor jou is geschreven, zó herkenbaar. Het is ook een boek om vaker te lezen. Zij beschrijft zoals de titel heet: gruwen, grienen, groeien en glimlachen op een zéér boeiende manier. Zij krijgt te maken met begrip en onbegrip. Partner en kinderen worden automatisch hierbij betrokken. Maar tijdens haar vakantie in Aqaba, waar zij zich zo goed voelt. en ook tijdens haar vakantie merkt ze hoe waardevol haar partner is en schrijft daar ook over. Het mediteren geeft haar weer nieuwe energie en ze wordt daardoor krachtiger. Karin geniet van alles. Zo voel je ook het verdriet, het loslaten, het grienen en de positieve kracht die ze uit zichzelf haalt. Tussen de dagboek gegevens door beschrijft Karin een aantal therapieën/behandelingen en welke haar (enorm) hebben geholpen. Je wordt door Karin als het ware meegesleept in haar verhaal. Ik ga natuurlijk niet vertellen wat Karin allemaal geschreven heeft, maar wil wel zeggen dat het een zéér interessant boek. En als je haar profielfoto op de achterflap ziet, dan zie je een blije positieve Karin. Tijdens haar vakantie in Aqaba schrijft ze in haar dagboek: 'IK MAG ER ZIJN!' Nou Karin je mag er zéker wezen. Ik hoop van harte dat veel mensen jouw boek gaan lezen. In haar boek heeft ze nog iets extra's voor mij geschreven. Voor Huub: 'wiens boek ik in mijn zoektocht gelezen heb.'Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gruwen, grienen, groeien en glimlachen - Omgaan met Fibromyalgie, een chronische ziekte

Author:

Karin van der Wal-Vollers

Category:

Health

Number of pages:

104

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-09-2019

ISBN:

978-94-6389-603-0 / 9789463896030

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)