Verbannen - Nederzetting van de Wolf

Anke Nelissen

Category: Young Adult

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Verbannen - Nederzetting van de Wolf vertelt over de onvruchtbare Ana, die door haar stam wordt verbannen. Eenzaam leeft ze in het bos met vier honden als gezelschap. Alleen haar broer Basso weet waar ze zich schuilhoudt en bezoekt haar af en toe.

Op een dag vindt Ana een zwaargewonde man en sluit ze vriendschap met een roedel wolven. Als de nederzetting waar ze is opgegroeid wordt overvallen en er drie meisjes ontvoerd worden, is het de man die de eindbestemming van de drie meisjes kent. Samen met de man, de honden en de wolvenroedel zet Ana de achtervolging in.

From the book

‘Basso, je moet me helpen, alsjeblieft ik weet dat je dan tegen alle regels ingaat en dat je zwaar gestraft wordt als de stamraad erachter komt, maar het zou mijn overlevingskans zeker vergroten.’
Ana wist niet wat ze nog meer moest of kon zeggen om hem te overtuigen en keek met gemengde gevoelens van boosheid, verdriet en onmacht neer op haar broer. Hij zat voor haar op zijn hurken, net buiten de nederzetting, aan de oever van de grote rivier.
Hij hield zijn handen over zijn oren en schudde zijn hoofd langzaam en met gesloten ogen ontkennend heen en weer.
Na een tijdje haalde hij zijn handen van zijn oren en keek haar zo intens bedroefd aan, dat ze een paar maal moest slikken om niet zelf in tranen uit te barsten.
‘Er moet een andere oplossing zijn. Ik kan niet toelaten dat je weg wilt en je lot aan de goden toevertrouwt. Als de raad bij het overleg voor het midwinterfeest besluit dat het zo beter is, dat jij buiten ons woongebied moet gaan leven, dan ga ik ook. Ik neem Hoene, de kinderen, vader, moeder, zelfs Tete en haar gezin mee, dan gaan we allemaal weg van deze plek. Voor een man is het al bijna onmogelijk om in zijn eentje te overleven. Een vrouw alleen heeft toch helemaal geen kans?’, riep Basso steeds luider.
Ana hield snel haar hand voor haar broers mond en liet zich naast hem op de grond zakken. ‘Sst, straks horen ze je nog en ik wil dat niemand iets komt te weten over mijn plannen. Vergeet dat gekke idee van je maar snel. Je kunt je metgezellin en de tweeling helemaal niet uit de veiligheid van de nederzetting weghalen, vader en moeder zijn te oud, dat gaat helaas ook niet en Tete’, Ana moest ondanks de ellendige situatie waarin ze verkeerde grinniken toen ze aan haar brave zus met haar gehoorzame metgezel dacht.

About the author

Anke Nelissen (1961) woont samen met haar man Jacco en haar twee honden in Maastricht. Haar hele leven lang is ze omringd geweest met dieren, vooral honden hebben een speciale plek in haar hart. Van natuurwandelingen kan ze intens genieten. Ook de vraag: Hoe zou het hier duizenden jaren geleden uitgezien hebben?, heeft ze zich tijdens wandelingen vaak afgevraagd. Door deze combinatie van dier, natuur en een portie fantasie ontstond het verhaal Verbannen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verbannen - Nederzetting van de Wolf

Author:

Anke Nelissen

Category:

Young Adult

Number of pages:

250

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-07-2019

ISBN:

978-94-6389-455-5 / 9789463894555

Price:

€ 21,50

Language

Dutch