Nyx - Een monsterlijke depressie

Mats Meersseman

Category: Fantasy
  • (1)

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tom Jacobs zoekt exotische oorden op in de hoop zichzelf terug te vinden. Wanneer een jarenlange depressie en recente nare dromen hem van de begane paden doen afwijken, vindt hij iets meer dan waar hij op had gerekend. Hij is niet meer alleen. Jacobs begint zich te realiseren dat hij iets heeft vrijgelaten dat zijn leven volledig inpalmt, waar hij geen controle over heeft en dat anderen rondom hem in gevaar brengt. Kan hij eraan ontsnappen?

From the book

De grond zoog aan zijn voeten en elke stap die hij zette bij het rennen voelde aan als het lostrekken van een zuignap die stevig aan een ruit bevestigd werd. Ondanks dit kon hij een moordend tempo aanhouden. Hij moest wel.
‘Wacht op mij! Wacht!’, hoorde hij op de achtergrond.
Hij probeerde de hulpkreet die door merg en been ging te negeren. Stoppen en helpen was geen optie.
‘Je loopt te snel! Help dan toch!’, riep zijn achtervolger.
Het geroep drong door tot in zijn ziel. Angst zat diep in de woorden geworteld, maar stoppen kon hij niet, mocht hij niet. Het was ieder voor zich. Wat hij en een groep andere mannen gezien had, tartte alle verbeelding.
‘Ik zie je bijna niet meer! Niet zo snel!’, klonk het nogmaals.
Deze keer was het al minder luid dan voorheen, wat betekende dat de afstand groter werd tussen hem en de man die hij maar half kende. De jungle was dichtbegroeid en het voelde aan alsof hij tegelijkertijd aan het spurten en boksen was om alle takken en bladeren uit de weg te slaan. Hierdoor werd terugroepen er zeker niet gemakkelijker op. Maar dat was hij toch niet van plan.
‘Het zit me op de hielen! Ik hoor het! Het heeft me bijna te pakken!’, gilde de man.
Iets wat hij al gemerkt had. Zijn smeekbeden waren dan misschien in kracht geminderd, het gekraak van takken en geritsel van bladeren was in volume gestegen. Het wees erop dat iets wat veel groter was dan een mens hetzelfde pad volgde als zij, maar daarbij beduidend minder last had van de weelderige flora.
‘O god, het zit vlak achter me!’, riep de man opnieuw.
De woorden die door het gebladerte klonken waren doordrongen van angst. ‘Ik kan niet sneller! Het... AARGH!’

About the author

Mats Meersseman, geboren te Kortrijk in 1989, is een debuterende auteur die zijn levenservaringen op papier kanaliseert. Verbeelding vierde van kinds af aan hoogtij en vindt nu zijn uitweg. Dankzij het beleven van verschillende steden, landen en levensveranderende gebeurtenissen, kwam dit eerste boek tot stand. In 2018 moest hij veel te vroeg afscheid nemen van zijn vader, aan wie hij dit boek dan ook opdraagt en aan wie hij belooft dat er nog vele zullen komen.

Reviews

2019-07-26 17:01:14 | By: Delphine | Rating:
Nyx is een avontuurlijk mysterie dat zich afspeelt in het heden maar dankzij uitgebreide flashbacks het verhaal een extra dimensie geeft. Het mooie aan Nyx is dat de lezer vanaf pagina één vol spanning aan het lezen is. Het verhaal neemt je meteen vast en leest verder heel vlot door tot het einde. Een aanrader voor iedereen die houdt van een zeer spannend boek met een duister kantje.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nyx - Een monsterlijke depressie

Author:

Mats Meersseman

Category:

Fantasy

Number of pages:

256

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

12-07-2019

ISBN:

978-94-6389-452-4 / 9789463894524

Price:

€ 21,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)