Moonbeam

Thomas Peet

Category: Novels

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer de jonge studente Robin voor haar stage in de beruchte inrichting ‘Moonbeam’ terecht komt om Stephen te observeren, een jongen met een verleden als vluchtautobestuurder, krijgt ze al snel meer dan ze wenste. Bovendien wordt haar relatie met Stephen niet goedgekeurd door haar vader, die als rechercheur bij de politie al drie jaar op de zaak van Stephen zit. Een zaak waar meer achter blijkt te zitten.

From the book

Robin ging de deur door en besloot niet om zich heen te kijken, maar liep direct op de balie af zodra ze zag waar die was. Achter de balie zat een oudere vrouw, gekleed in het wit, zoals iedereen in de inrichting. Ze was bezig in een boek en leek Robin niet te zien staan.
‘Excuseer, mevrouw?’ De vrouw achter de balie keek langzaam op van haar boek. Ze zuchtte, legde het boek neer en zette haar bril, die onderhand op het puntje van haar neus stond, weer recht.
‘Zeg het eens, jongedame’, zei de vrouw. Ze klonk niet al te vrolijk.
Dit was vast niet de vrouw waarmee ik getelefoneerd heb, dacht Robin.
‘Goedemorgen, ik heb een afspraak met dokter Winston’, zei Robin. Ze merkte dat ze zenuwachtig klonk. De vrouw begon door wat papieren heen te bladeren.
‘Oh wacht, ik zie het hier, de studente’, zei de vrouw. Robin knikte.
‘Neem anders daar maar even plaats lieverd, dokter Winston komt zo bij je.’
‘Dank u wel’, antwoordde Robin en ze liep naar het bankje dat de vrouw had aangewezen en nam plaats. Ze wachtte. De minuten leken wel uren. Ze zag zusters voorbijlopen en zag patiënten in dwangbuizen die schreeuwend door twee mannen tegelijk naar hun therapie gebracht werden. Ze kreeg steeds meer het gevoel dat ze hier niet wilde zijn, maar juist op het moment dat ze besloot om gewoon weg te lopen, stond er plotseling een man in een lange witte doktersjas voor haar. De man lachte en reikte haar zijn hand. Het was een oudere man met een grijs baardje en een rond brilletje dat half op zijn haakneus stond. Robin stelde zichzelf voor.
‘Mijn naam is Robin French meneer. U moet dokter Winston zijn’, zei ze.

About the author

Thomas Peet is student aan het MBO (School voor Zorg en Welzijn). Als klein kind al vond hij het leuk om te tekenen en verhalen te bedenken. Zijn fantasie werd toen al geprikkeld door de films en televisieseries die hij zag, iets waar hij ook een grote passie voor heeft. Hij heeft als schrijver enkele filmscripts geschreven en dat was wat zijn eerste boek ‘Moonbeam’ in eerste instantie ook was, een script voor een film.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Moonbeam

Author:

Thomas Peet

Category:

Novels

Number of pages:

90

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-09-2019

ISBN:

978-94-6389-548-4 / 9789463895484

Price:

€ 16,99

Language

Dutch