Mijn weg te voet op de Camino de Santiago - Diep weten en Collectief verlangen

Johannes de Jong

Category: Travel

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Diep van binnen wist de schrijver dat er een verlangen was om iets groots te gaan doen voor zichzelf en misschien ook wel voor anderen. Opeens was het duidelijk, de weg naar Santiago de Compostela lopen, een geschikte uitdaging. Een pelgimstocht van 1650 km volgde vanuit Frankrijk naar Noord-West Spanje die eindigde in Cap de Finisterre, aan de Atlantische kust. Met dit boek neemt de schrijver je mee op zijn tocht, zijn ervaringen, ontmoetingen en zijn filosofische overdenkingen die hij onderweg optekende. Dit boek geeft jou de beelden en het gevoel mee, dat je deze reis zelf ook beleeft.

From the book

Daar stond ik klaar, bepakt en bezakt, de rugzak voelde heel zwaar, ik ben het niet gewend, maar ik zeg niets, ik zeg immers altijd dat ik het wel kan. Nadat ik mijn laatste sleutel van de auto had afgegeven en mijn dochter nog een paar laatste foto’s maakte om het vertrek vast te leggen, ga ik op stap. Ik voel de onzekerheid op dat moment sterker dan ooit. Nu ik dit schrijf, voel ik de emotie die daar achter zat nog steeds. De planning voor deze eerste dag was om 24 km te lopen naar Le Besse. Opgewonden en een beetje terneergeslagen begint mijn reis op die bewuste zaterdag daar ergens in Midden-Frankrijk op een regenachtige dag. Van de spanning had ik ook nog mijn wandelstok achtergelaten in een perkje in Bénévent L’ Abbaye. Het pad leidt al direct naar boven het bos in, de bewoonde wereld achterlatend, het avontuur tegemoet. Die eerste dag worden mijn wilskracht en doorzettingsvermogen al op de proef gesteld. Onduidelijke wegwijzers, waaraan ik vanuit het ordelijke Nederland nog zeker niet gewend was, leverden een verdwaalpartij op. Hierdoor moet ik zo’n tien kilometer extra lopen om weer op de juiste route te komen. Mijn verwachting is, dat ik enkele pelgrims op mijn route zal ontmoeten, die dezelfde route zouden gaan als ik. Ik kom dan wel bedrogen uit. Er is niemand, ik ben alleen en ik ben helemaal op mijzelf aangewezen.

‘De afstand is niet van belang, alleen de eerste stap is moeilijk’ MarQuise De Deffand

About the author

Johannes de Jong, geboren in 1952 in Nes aan de Amstel, zoon en 10e kind uit een traditioneel katholieke boeren familie. Sinds eind jaren ’80 bezig met spiritualiteit en werkzaam in de gezondheidszorg. Te voet onderweg naar Santiago ontdekte hij het plezier in het schrijven, wat resulteerde in dit eerste boek van zijn hand.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn weg te voet op de Camino de Santiago - Diep weten en Collectief verlangen

Author:

Johannes de Jong

Category:

Travel

Number of pages:

170

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

02-08-2019

ISBN:

978-94-6389-320-6 / 9789463893206

Price:

€ 19,99

Language

Dutch