Cover voorkant
De lotgevallen van Kaya, een bijzonder Tibetaantje
De lotgevallen van Kaya, een bijzonder Tibetaantje

De lotgevallen van Kaya, een bijzonder Tibetaantje

Charles van Beek

Category: Animals

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boekje beschrijft het leventje van Kaya, een Tibetaans Terriertje, vanuit haar vermoedelijke beleving, vanaf haar geboorte tot en met haar onvermijdelijke dood. In het voorwoord wordt het diepere doel van het schrijven van dit boekje beschreven, waarna een inleiding volgt over de eerste ontmoeting. Vervolgens komt Kaya zelf aan het woord en vertelt zij over haar avontuurtjes en de ontdekking van allerlei aardse zaken, die kostelijk en onderhoudend worden beschreven. Het slot geeft de diepe rouw aan waarin haar baasjes gedompeld worden na haar verlies. Een prachtig gedicht sluit aan bij haar diepe wens om ooit nog met haar baasjes herenigd te worden. In het nawoord de diepere beweegredenen voor de aanschaf van een hond.

From the book

12. Het verkeer

Naarmate m'n leventje vorderde, kwam ik er wel achter dat het buiten oppassen geblazen was. Er lagen allerlei gevaren op de loer. En niet alleen van Ierse Wolfshonden of gemene poezen. Alleen het verkeer al op straat.

Het is goed dat m'n baasje met mij op puppycursus is geweest, anders had ik al heel snel deel uitgemaakt van het profiel van een autoband. Levensgevaarlijk dat verkeer op de weg. Was het op de stoep toch wel relatief veilig. Maar ook dat viel eigenlijk niet te onderschatten.

Als het goed was, had je op de stoep niets van het verkeer te vrezen. Op een enkele uitzondering na, tengevolge van een afgeleid debieltje achter het stuur met z'n mobieltje, die door het gebruik daarvan tijdens het rijden werd afgeleid en tengevolge van die omstandigheid abrupt zijn ritje met de auto op de stoep zag eindigen. Of, wat te denken van fietsers die de stoep voor een rijwielpad aanzagen. En dan die ouwe wijven, die doodgemoedereerd met hun scootmobiel over de stoep denken te kunnen crossen.

Die keer dat ik onoplettend vanaf het tuinpad voor ons huis de stoep op liep, was ik m'n neusje al bijna weer kwijt. Komt er toch uit het niets een oud wijf met een snelheid, die op het circuit van Zandvoort niet zou misstaan, langs de ingang van ons tuinpad gescheurd. En hoorde je ze nou maar aankomen, maar het zijn electrische karretjes en die horen wij Tibetaantjes nagenoeg ook niet aankomen, ondanks ons uiterst scherpe gehoor.

M'n baasje heeft dat mens toen ter plaatse bijna kreupel gescholden. Maar ja, dat was ze waarschijnlijk al.

About the author

Charles van Beek, woonachtig in Voorburg, werd heftig geemotioneerd door het overlijden van zijn hond Kaya. Een zeer ingrijpende gebeurtenis voor hem en zijn gezin. Het plotselinge gedwongen afscheid zette hem de dag na haar dood aan het schrijven, mede ter verwerking van het ongekende verdriet. Hij schreef 14 middagen, zonder onderbreking, waarna hij de herinneringen aan haar op papier had. Buiten de verwerking van het verdriet was het vastleggen van de herinneringen aan haar voor hem en zijn gezin het diepere doel achter zijn schrijfwoede. Het was voor hem een zware, maar dankbare excercitie. Een ultiem eerbetoon aan zijn zo geliefde hond.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De lotgevallen van Kaya, een bijzonder Tibetaantje

Author:

Charles van Beek

Category:

Animals

Number of pages:

122

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-07-2019

ISBN:

978-94-638-9474-6 / 9789463894746

Price:

€ 19,99

Language

Dutch