Geboren onder dwang - Een bastaard van zijn dronken vader verwekt na verkrachting

Willy Dhaenens

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Astrid wordt verkracht door haar stomdronken narcistische man. Negen maanden later wordt Peter geboren. Geboren onder dwang! Het huiselijk geweld dat hij en zijn moeder moesten doorstaan, tart elke verbeelding. Hij wordt nooit door zijn aan alcohol verslaafde vader aanvaard. Tot overmaat van ramp valt hij later in de klauwen van een andere narcist, zijn vennoot: een geldwolf die niemand ontziet om zijn doel te bereiken. Peter belandt in een depressie en op advies van zijn psycholoog schrijft hij al zijn frustraties van zich af. Zijn leven noteerde hij op massa’s post-its die hij op de muur van zijn kantoor aan de muur kleeft. Geboren onder dwang is zijn verhaal.

From the book

Karels opgekropte verbolgenheid over alles wat te maken had met zijn bastaard barstte open als een jarenlang opgebolde, etterige puist. Dit moest zijn meest moeilijke, bevrijdende bekentenis zijn sinds de geboorte van zijn pimpelaarskind. Geagiteerd brabbelend en meelijwekkend biechtte hij op: “Als ik die avond niet zat was thuisgekomen, dan was jij er nooit geweest.”
Door de manier waarop hij dit zei, leek het erop hij Peter wilde doen geloven dat Astrid hem in zijn bezopen toestand zou hebben verleid, met een ongewenste zwangerschap als gevolg. Een waanidee dat alleen een verkrachter kon bedenken om zijn vel te redden! Daarna richtte Karel zijn blik op het raam en verstomde hij in een oorverdovend stilzwijgen. Hij keerde zijn bastaard de rug toe. Een teken van walgende schaamte? Peter zag in de reflectie van het raam hoe Karel zijn ogen langzaam sloot en vervolgens zijn kin liet neerzakken op zijn borst. Eindelijk had hij al zijn krachten gebundeld om zijn in dronken toestand gepleegde geslachtsdaad op te biechten. Een belijdenis, een mentale verlossing na al die jaren. In een vlaag van waanzin had hij zijn geweten gereinigd. Het uitdoven van de jarenlang smeulende nagedachtenis van zijn onder dwang gepleegde, onterende seksuele daad. Hij had zijn getuigenis uitgebraakt in het gezicht van zijn ongewenste kind, in het bakkes van de volwassen geworden bastaard. Nu wist Peter het met zekerheid: hij was geboren onder dwang, verdomme.

About the author

Willy Dhaenens is een debuterend auteur die het relaas van zijn vriend Peter zo schrijnend vond, dat hij zijn verhaal met de hele wereld wil delen. Met één doel voor ogen: mensen die in gelijkaardige situaties terechtkomen te overtuigen: “durf te durven” en geef je leven de juiste wending.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geboren onder dwang - Een bastaard van zijn dronken vader verwekt na verkrachting

Author:

Willy Dhaenens

Category:

Novels

Number of pages:

224

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-08-2019

ISBN:

978-94-6389-496-8 / 9789463894968

Price:

€ 20,99

Language

Dutch