Angst voor de angst - De macht van dwang

Maximiliane

Category: Health

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als kind speelde ze in de zandbak, klom ze in bomen en kwam ze met vieze kleren thuis. Nooit eerder had ze last van smetvrees tot ze in 2009 een fietsongeluk kreeg. De wond aan haar heup is gaan infecteren. Ze heeft ruim een jaar met een bacterie rondgelopen zonder het te weten. Vanaf dat moment veranderde haar hele leven. Niemand wist wat er daadwerkelijk aan de hand was. Totdat het bijna te laat voor haar was. Ze voelde zichzelf langzamerhand wegglijden. Ze zag geen enkel licht in het einde van de tunnel. Uiteindelijk vertrekt ze naar Thailand om haar angst onder ogen te komen. Zou ze de macht over haar dwangstoornis kunnen overwinnen?

From the book

Ik voelde me opgelucht, eindelijk iemand die me duidelijkheid gaf, en het belangrijkste: ze gaf me hoop, hoop die ik verloren was. Ik dacht dat het nu alleen maar beter zou kunnen gaan. Maar dat was slechts een droom. Mijn lijf was van top tot teen ontstoken, ik kreeg hoofdpijnen en moest regelmatig overgeven. Mijn emoties waren all over the place, ik kon niet meer rationeel nadenken en leek soms op een tiran. Ik was op van alle emoties, de pijn, de onzekerheid en het sprankje hoop dat ik had was dan ook weer als sneeuw voor de zon verdwenen.
Ik zag geen enkel licht in het einde van de tunnel. Langzaam verloor ik alle energie, ik voelde mezelf dan ook langzamerhand wegglijden.

Ziekenhuis

Op een ochtend werd ik heel vroeg wakker, het voelde niet goed. In eerste instantie was ik bang, maar ik was er nog, ik leefde. Ik voelde mijn gezicht, ik voelde dat er iets niet in orde was en liep naar de badkamer. Mijn hele gezicht was opgezwollen, ik kreeg mijn ogen bijna niet open vanwege alle ontstekingen. Ik herkende mezelf niet meer. Het enige wat ik in de spiegel zag was een monster, en dat monster was ik.
Ik stond voor de spiegel en keek naar mezelf. Er kwamen op dat moment geen emoties, geen verdriet, geen angst. Is dit nu het einde?

About the author

Maximiliane studeerde commercieel toeristisch management. Haar passie voor reizen en talen uitte zich al op jonge leeftijd. Naast dat heeft ze een grote passie voor fotografie en is ze een fanatieke sporter. Na haar ziekte ontwikkelde zich langzaam haar dwangstoornis. Het schrijven van een boek is een lang gekoesterde wens van haar geweest. Hopend om zo begrip te creëren, steun te bieden en kennis te verspreiden aan dit maatschappelijke probleem. Dit boek is niet alleen een houvast voor lotgenoten maar ook een openbaring voor degenen die niets over een dwangstoornis weten.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Angst voor de angst - De macht van dwang

Author:

Maximiliane

Category:

Health

Number of pages:

120

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-07-2019

ISBN:

978-94-638-9487-6 / 9789463894876

Price:

€ 18,50

Language

Dutch