MARE - Het relaas van een ruimtereis naar de ijsmaan Enceladus

Walter van de Weyer

Category: Fantasy

€ 22,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Luxemburgse mijnbedrijven zijn, door het ontginnen van asteroïden in de ruimte, hoofdrolspelers in de nieuwe wereldorde geworden. Er leven permanent mensen op onze maan en een eerste expeditie is onderweg naar Mars. Ruimte-exploratie en wetenschappelijk onderzoek zijn populairder dan ooit en sommige van die nieuwe ontdekkingsreizigers krijgen een ware sterrenstatus. Het lijkt wel alsof er een nieuwe renaissancebeweging in gang is getrokken. Viktor is een romanticus zonder ambitie die als technicus op een oceanografisch onderzoeksschip werkt. Zijn rustige leven wordt overhoopgehaald als hij Martha leert kennen, een kandidaat-astronaut van de IAU. Hij wordt ongewild een belangrijke speler in het geopolitiek schaakspel waar de nieuwe neodeïstische kerk en de mijnontginningsbedrijven hun pionnen kiezen. Is het wel zijn keuze dat hij nu omringd wordt door mensen die vreemde werelden in ons zonnestelsel willen gaan verkennen, waar ze onmogelijk nog van kunnen terugkeren? Een ruimtereis naar Enceladus staat voor velen immers gelijk aan zelfmoord.

From the book

De aanblik van Venus was adembenemend. De planeet vulde hun hele uitzicht. De draaiende beweging van de twee schepen rond het denkbeeldige middelpunt werd tijdelijk stopgezet. De zwaartekracht viel daardoor weg en gedurende een paar dagen zouden ze gewichtloos blijven. Het was een trainingsmaneuver. Op die manier kon Venus tijdens de benadering ook beter geobserveerd worden.
Een mijnontginningsbedrijf had een kleine asteroïde in een lage baan rond Venus gebracht. Op de oppervlakte, van de op die manier bekomen satelliet, werd er een kabel uitgeprint. Die zakte honderden kilometers in de atmosfeer van Venus. Op het uiteinde van die kabel, in het dichte wolkendek, hing een kleine basis. Een tros van kleine capsules bood leefruimte aan een tiental astronauten. Er was publiekelijk weinig geweten van deze prachtige habitats in de atmosfeer van Venus. De basis hing net hoog genoeg om niet te worden platgedrukt door de loodzware atmosfeer. De buitendruk schommelde naarmate de positie van het complex, maar kwam nooit boven de negenhonderd millibar.
Het was een klein hangend dorp in de wolken, binnen de beschermende dampkring van de planeet, in constante beweging. Het project werd in stilte uitgevoerd omdat men in werkelijkheid op zoek was naar een techno signatuur; een hypothetische afdruk van reeds lang geleden verloren gegaan leven met enige technologische meetbare waarde.

About the author

Walter (Leuven, 1969) woont met zijn vrouw en twee kinderen in Galicië, het noordwesten van Spanje. In de ruwe en ongerepte natuur van de Atlantische kust vindt hij inspiratie voor zijn volgende sciencefictionroman.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

MARE - Het relaas van een ruimtereis naar de ijsmaan Enceladus

Author:

Walter van de Weyer

Category:

Fantasy

Number of pages:

312

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-09-2019

ISBN:

978-94-6389-616-0 / 9789463896160

Price:

€ 22,99

Language

Dutch