Jobs beproeving - Prekenserie over het bijbelboek Job

Ds. H. Harkema

Category: Religion
  • (2)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In deze bundel treft u tien preken van ds. H. Harkema over het boek Job. Als we de preken van het bewogen leven van Job lezen, herkennen we iets van het eigen leven van de auteur.

De preken zijn gehouden in Middelharnis in 2008.

In deze prekenbundel horen we de stem van deze geliefde prediker.

From the book

Maar dan zegt de Heere: “En heb je Job gezien? Mijn knecht Job? Heb je gezien hoe hij Mij dient, zoals niemand op de aarde?” “Ja,” moet de tegenstander knersend belijden. En dan stelt hij een satanisch gemene vraag. “Is het zonder reden dat hij U vreest?” Hij dient U toch zeker niet voor niets. U hebt hem gezegend. Job dient U alleen maar om die zegen, om er beter van te worden. Als U Job niet langer zegent, dan zal hij Uw Naam vloeken. Als het hem tegen gaat zitten in het leven, dan begint zijn geloof zo te wankelen. De Heere kent het hart van Zijn kinderen. Hij weet wel dat Job het nooit zal loslaten. En satan krijgt dan de gelegenheid om Jobs geloof te beproeven. Want dat is eigenlijk aan de orde in dit Bijbelboek. Een beproefd geloof. Satan krijgt de ruimte om Job als het ware op zijn zeef te leggen. Maar God verbiedt satan de hand aan Job zelf te slaan. Hij mag hem alles afnemen, maar niet zijn gezondheid, en niet zijn leven. Luther heeft gezegd: “Satan is net als een hond aan de ketting. Verder dan de ketting, verder dan God toelaat kan hij nooit komen.”

Nu, grimmig gaat hij zijn verwoestende werk doen. Hij zal Job schudden op zijn zeef. Hij zal hem ziften als de tarwe, staat in het Nieuwe Testament. Hij moet en hij zal die Job loskrijgen van die God. En gemeente, wees gewaarschuwd! Dat is nog altijd zijn bedoeling. Ook in uw, jouw en mijn leven. Hij heeft vreugde als hij ons loskrijgt. Los van God, die het beloofd heeft: “Ik ben jouw God.” En wat ziet satan liever dan opstand tegen de Heere. Wat hoort hij liever dan dat Gods Naam gevloekt wordt. En zo komt, natuurlijk zonder dat Job iets weet van deze zaak tussen God en satan, die vreselijke dag in het leven van deze man. Wie zal kunnen beschrijven hoe hard die slagen waarmee Job geslagen wordt op hem zijn aangekomen?

About the author

Ds. Harkema werd geboren in de pastorie van Wijk, in het land van Heusden en Altena, waar zijn vader predikant was. Hij diende vier gemeenten: Sint Philipsland vanaf 8 april 1973, Brakel vanaf 1977, Onstwedde vanaf 1984 en tenslotte Middelharnis van 2006 tot en met 2012. Met hart en ziel was hij verkondiger van het Evangelie. Hij had vooral oog voor de mens in ziekte, lijden, handicap en strijd. Daarvan getuigt ook het feit dat hij langer dan dertig jaar voorzitter was van de Vereniging “Op weg met de ander”, vereniging voor mensen met een beperking.

Reviews

2019-08-23 17:18:40 | By: W.Maarsingh
Ik heb het boek,,Job" gelezen en ik moet u zeggen, ik herken de schrijver daar helemaal in. Wanneer je 22 jaar onder het woord van deze predikant bent geweest, met name wat uitleg en toepassing betreft, dan merk je daar bovenal de lieflijkheid van deze leraar in. Bovendien denk ik dat deze prediker vooral in de laatste jaren veel over dit bijbel boekje,,Job" heeft nagedacht. We gedenken hem in vrede. W. Maarsingh.

2019-08-23 18:01:41 | By: Harm-Jan Wubs | Rating:
Ben druk bezig om het boek te lezen. Zit ongeveer op de helft en vind de preken af en toe heftig in die zin dat ik de visies die wijlen ds. Harkema hierin neerlegt getuigen van een diepgelovig mensen-mens, die tot zijn levenseinde toe deze Waarheden heeft verkondigd. Diep respect daarvoor.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jobs beproeving - Prekenserie over het bijbelboek Job

Author:

Ds. H. Harkema

Category:

Religion

Number of pages:

140

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-08-2019

ISBN:

978-94-638-9502-6 / 9789463895026

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)