HuManifest - Een boek over de belangrijkste thema’s van deze eeuw!

Gerd-Jan Frijters

Category: Society

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

HuManifest geeft een overzicht van de belangrijkste zeven wereldproblemen, de onderlinge samenhang daartussen en praktische, haalbare oplossingen. De aarde bestaat vier en een half miljard jaar en zal blijven bestaan tot het moment waarop de zon explodeert over zo’n vier of vijf miljard jaar. Of de mens het ook zo lang zal volhouden is de vraag. HuManifest beschrijft zeven structurele veranderingen die noodzakelijk zijn als we de toekomst van onze soort veilig willen stellen. Deze veranderingen kunnen alleen een succes worden door internationale samenwerking waarbij actieve deelname van onze wereldleiders een voorwaarde is.

From the book

Halverwege
Planeet aarde is nu halverwege haar levenscyclus. Vier en een half miljard jaar geleden werd de aarde gevormd en de levensverwachting van de aarde is vanaf nu nog vier of vijf miljard jaar voordat de zon, en dus ook onze aarde, ophoudt te bestaan. Veranderingen op aarde zijn er altijd geweest. De veranderingen voltrokken zich over duizenden jaren, behalve in geval van een incident zoals een meteorietinslag of een extreme vulkaanuitbarsting. Het tempo van veranderingen vandaag is vele malen hoger dan in het verleden.
De oorzaken die ten grondslag liggen aan problemen als klimaatverandering, ongelijkheid, verdwijnen van bossen en diersoorten, armoede, obesitas, religieuze en politieke spanningen, oorlog en nog veel meer zijn steeds dezelfde. In de eerste plaats is het ons eigen brein, dan de economie en de bevolkingsgroei en tot slot het gebrek aan eigenaarschap om de aarde netjes en opgeruimd te houden.
De belangrijkste oorzaak zit dus in ons eigen hoofd, waar een oud gedeelte maar lastig samenwerkt met een nieuw gedeelte. Het nieuwe gedeelte noemen we het mensenbrein en dit probeert rationeel te denken en te handelen. Maar helaas is het oude gedeelte, dat het reptielenbrein genoemd wordt, de bestuurder van ons gedrag. Deze weeffout in ons hoofd zorgt voor eigenbelang, hebzucht, angst en wantrouwen richting anderen.
Deze weeffout heeft weer gezorgd voor een structuur van onze samenleving die op korte termijn en eigenbelang is gericht. We zien niet meer dat onze soort veel te snel groeit in aantal. De belangrijkste structuur in onze samenleving is de economie (geworden). Veel mensen zien dit en volgens onder andere Michael Crighton, voelt bijna iedereen de weeffout aan. Goede doelen en Non Gouvernementele Organisaties (NGO’s) doen goed werk om de symptomen van de weeffout te herstellen. Ook bestaan er talloze goede initiatieven om deelproblemen lokaal op te lossen. Maar dat is niet genoeg om een samenleving te creëren die gericht is op lange termijn en gezamenlijk belang.

About the author

HuManifest is geschreven door Gerd-Jan Frijters, student, ondernemer, vader, muzikant, adviseur, vriend, partner, motorrijder, schrijver en meer. Gerd-Jan is vader van 3 kinderen en woont samen. Studeerde werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde, psychologie en Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). Is in het dagelijkse leven organisatie adviseur op het vlak van veiligheidscultuur en -gedrag. Schreef op dat vakgebied een aantal boeken, vele artikelen en verzorgde talloze lezingen en trainingen. Is oprecht overtuigd dat de grootste uitdagingen van deze wereld, gewoon oplosbaar zijn. Begon jaren geleden met het bestuderen van rapporten, boeken en publicaties op het vlak van de grootste wereldproblemen. HuManifest is het resultaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

HuManifest - Een boek over de belangrijkste thema’s van deze eeuw!

Author:

Gerd-Jan Frijters

Category:

Society

Number of pages:

240

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-09-2019

ISBN:

978-94-6389-575-0 / 9789463895750

Price:

€ 21,99

Language

Dutch