Afscheid op de stoel

Jan Perquy

Category: Poems

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

“Jaak, je stapte uit het leven. De tijd van vroeger nog samen met jou, heb ik in onze herinneringen hier neergepend. Jij was mijn lievelingsbroer en filosoof. Ik was jouw dichter en vriend.”

From the book

Jaak, ik tik tegen de schaal van de dag en breek open, het ei van mijn honger, de kip van de lust, het gekakel van woorden. Ik heb de haan gekamd en ben vervlogen van gister naar vandaag, op de stok met mijn gewaggel en gescharrel ben ik door mijn benen gezakt en gepakt door de haan. Tussen mijn billen zit het ei, zitten mijn grillen op de stoel er scheefgezakt en geklutst? Moet ik jou nu ook wakker kraaien? Wordt het een roerei met jouw spek en mijn bonen, een omelet voor ons twee in bed, een kip voor de crisis, een dooier voor ons gemak en gesmak?
Jaak, ik en jij, we tikken en klutsen nu samen, eerst ik en dan jij? Het ei van onze moeder, de kam en de pluimen van onze vader, de kam en de pluim die ons plukte. Wie is het die ons zo kipte, wie is het die ons zo knipte? Vader en moeder? Hun scharrel in bed, hun getok op de stok aan de deur van ons leven?

Vrijdag 08 september 2017.

About the author

Jan Perquy is geboren te Torhout als vijfde kind van elf. Hij is dichter in hart en nieren. Hij schrijft zijn eigen wereld bij elkaar en brengt zo een bijzonder kijkje in zijn gedachten. Hij bracht reeds vijf andere dichtbundels uit. Als creatieveling wandelt hij tussen de mensen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Afscheid op de stoel

Author:

Jan Perquy

Category:

Poems

Number of pages:

56

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-01-2020

ISBN:

978-94-6389-898-0 / 9789463898980

Price:

€ 15,99

Language

Dutch