De Codebreker - Het magische, slimme schaakpaard

Pauline Verhoeff

Category: Fantasy

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De codebreker is een klassiek sprookje over het geheim van het heelal en hoe het schaakspel hierbij helpt. Zoals het in elk goed sprookje betaamd is het boek doorweven van menselijke eigenschappen die voor iedereen niet altijd op het eerste gezicht even duidelijk zijn, maar die men in het leven bijna dagelijks tegenkomt. De combinatie van de schaakpuzzels en het leven zelf is fascinerend, en gebruikt pure logica die grenst aan fysica, en wordt weergegeven op een magische mythische manier. De diverse karakters zoals de Tijdwachter, de Codebreker en Prins Charming en niet te vergeten de Acht koningen des Doods geven de lezer een uniek kijkje in deze menselijke eigenschappen. Gewapend met een stomvervelend droomvangend engeltje en een betweterig mini spookje, moet Amy elf uitdagende en ongebruikelijke (schaak)puzzels oplossen. Al die puzzels, zoals de paardentoer, en de acht koningen des doods leiden haar ten slotte naar de Middeleeuwen waar ze het geheim van het heelal moet oplossen. Haar nooit aflatende wil stuwt haar voort om uiteindelijk haar doel te bereiken.

From the book

Toen Amy ontwaakte, voelde ze zich verdrietig. Drie jaar geleden, precies op deze datum, was haar moeder gestorven en ze miste haar nog dagelijks.
Om wat afleiding te hebben, was ze gisteravond in het huis van haar opa aangekomen om een weekje bij hem te logeren.
Hij was de eigenaar van een antiekzaak in een klein dorpje en ze vond het altijd heerlijk om uren in zijn winkel rond te dwalen.
Opstaan en aankleden nam slechts een ogenblik in beslag en ze besloot naar beneden te gaan om hem te zoeken, want ze wist zeker dat ze zich dan beter zou voelen. Ze opende de deur naar de winkel en het eerste dat haar opviel waren de volle vitrinekasten die bewezen dat haar opa nooit een koopje kon weerstaan.
Tegen de muur stond een bureau met verschillende voorwerpen, een inktpotje, pennen, boeken en wat losse manuscripten. Ze pakte een versleten schaakboek op en rook de muffe lucht van oud papier. De schimmelachtige geur was vreemd troostend en haar vingers gleden liefdevol over het verkreukelde leer.
Een moment sloot ze haar ogen en dacht terug aan de tijd dat ze voor het eerst in de winkel kwam, samen met haar moeder. Ja, dat was een fijne herinnering.

About the author

Pauline Verhoeff-van Wees werd geboren in Leiden, het grootste deel van haar leven heeft ze in de tropen gewoond samen met haar man die bij de Verenigde Naties werkte. Ze kregen samen twee kinderen. Pauline woont nu in Portugal waar ze aan een vervolg van de Codebreker werkt en een chickflick, een boek vol humor met foute mannen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Codebreker - Het magische, slimme schaakpaard

Author:

Pauline Verhoeff

Category:

Fantasy

Number of pages:

262

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-11-2019

ISBN:

978-94-6389-775-4 / 9789463897754

Price:

€ 21,99

Language

Dutch