Waar licht is, is hoop - Zoeken naar lichtpunten in de hel van anorexia en depressie.

Anne-fleur van Haren

Category: Health
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Welkom in de hel van mentale stoornissen. In dit boek lees je hoe die hel langzaam maar zeker het leven van de zeventien jarige Anne-fleur overneemt. Wanhopig probeert ze iedereen te beschermen voor pijn, maar pijn van anderen kun je niet dragen zonder op den duur in te storten. Anne-fleur is deze levensles op een harde manier aan het leren. In haar verhaal neemt ze de lezer mee in de keiharde werkelijkheid van leven met mentale problemen. Met een grote dosis aan zelfspot vertelt Anne-fleur hoe ze in de hel van anorexia, depressie en onzekerheid terecht is gekomen. En belangrijker: hoe ze weer uit die hel probeert te komen.

From the book

Je zit lichamelijk op een kantelpunt en anders moet je dadelijk opgenomen worden in het ziekenhuis.’ De stem van de psychiater klinkt ijskoud. Emotieloos.
‘Maar ik voel me lichamelijk helemaal niet slecht. Ja, ik heb het koud en zo, maar ik ben nog nooit flauw gevallen. Ik weet dat ik kan aankomen. Ik kan het écht.’ Ik begin een beetje radeloos te worden nu. Ze schudt haar hoofd weer.
‘Dat zegt iedereen met een eetstoornis. Ze denken allemaal dat ze het zelf kunnen. Dat is typisch iets voor meisjes met anorexia. Je kunt het niet zelf en daarom moet je hier in behandeling.’
‘Maar ik zeg toch dat ik het kán! Luister naar me en geef me nou een kans! Je kent me niet eens!’ Ik schreeuw het bijna uit en begin dan machteloos te huilen. Ze gelooft me niet. Waarom gelooft ze me niet? Ik wil het echt. Ik kan het echt. Ik heb er vertrouwen in.
Ik ben nog steeds overstuur als de psychiater ineens van onderwerp verandert:
‘Zo. Dan gaan we je nu even wegen.’ Meent ze dat nou serieus? Vol verbazing kijk ik mijn moeder aan. Ik zie wazig door de tranen en mijn wangen zijn nat.
‘Ik wil niet dat mijn ouders mijn gewicht weten. Ik wil ze niet pijn doen met die cijfertjes’, zeg ik half snikkend. Ik weet dat mijn vader zich vastklampt aan cijfertjes en dat hij dan alleen nog maar aan mijn gewicht ziet hoe het met me gaat, terwijl het helemaal niet zo simpel is. Ik kan afvallen en me gelukkiger voelen. Dat heeft niks met gewicht te maken. Ik ben zo overstuur, dat ik mijn ademhaling niet onder controle heb. De psychiater staat op en zegt dat ik mee moet lopen. Ze meent het serieus. Wat denkt ze wel niet? Laten we een anorectisch meisje wat al overstuur is, nog meer overstuur maken door te gaan wegen? Over slechte timing gesproken.

About the author

Anne-fleur van Haren (2002) is een danser in hart en nieren. Dansen is haar met de paplepel ingegoten en is daarom ook uitgegroeid tot haar grootste passie. Naast dansen, is ook schrijven altijd een hele grote hobby geweest. Dat ze een boek wilde schrijven, wist Anne-fleur dan op zevenjarige leeftijd ook al. Ze heeft altijd voor iedereen klaargestaan en wilde iedereen altijd helpen. Dat is ook haar valkuil. Op dit moment leidt ze haar hondje Kodo op tot psychiatrische hulphond.

Reviews

2020-01-22 16:09:28 | By: anita | Rating:
Mooi geschreven!! maakt het heel zichtbaar en een beetje begrijpelijker hoe moeilijk het is in het hoofd van deze mensen. Bijzonder om te weten dat ze een van de initiatiefneemsters is van lijmdezorgWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Waar licht is, is hoop - Zoeken naar lichtpunten in de hel van anorexia en depressie.

Author:

Anne-fleur van Haren

Category:

Health

Number of pages:

214

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-10-2019

ISBN:

978-94-6389-635-1 / 9789463896351

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)