De beer, het paard en de draak - Met de trein door Rusland, Mongolië en China

Carel Wiemers

Category: Travel

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met de trein naar Peking? Het is een avontuurlijke en toch ontspannende manier om de Chinese hoofdstad te bereiken. De Mongolië Express bracht ons in een week tijd van Moskou door de Oeral, de oneindige berkenbossen, over de vlakten van Siberië, de Mongoolse woestijn en door het Chinese gebergte naar onze bestemming. De rit door de drie uitgestrekte landen met afwisselende landschappen en geheel verschillende culturen, de belevenissen en ontmoetingen met mensen onderweg maakten de tocht tot een onvergetelijke onderneming. Het boek beschrijft tevens onze ervaringen tijdens het tweedaagse bezoek aan Moskou en ons verblijf van langere duur in China.

From the book

Een vreemde vrouw op bed

Onnoemelijk veel geduld, zelfbeheersing en berusting had je enkele tientallen jaren geleden nodig om alle voorgeschreven en vastgeroeste procedures uit het communistische tijdperk te doorlopen voordat je de hotelkamer had bereikt. Tijdens mijn eerste bezoek werd ik geconfronteerd met lange rijen mensen die voor de vele balies van de receptie van het Rossija hotel stonden om zich te laten inschrijven. Het duurde anderhalf uur voordat mijn papieren waren gecontroleerd, de benodigde formulieren waren ingevuld en mij een bewijs werd overhandigd dat ik gerechtigd was bij een van de kamerbewaaksters op de betreffende etage de sleutel van de mij toegewezen kamer in ontvangst te nemen. Na het zoeken naar de juiste lift en een lange wandeltocht over de sombere en slecht verlichte gangen kwam ik tenslotte terecht in een van de vele triest uitziende hallen waar de kamerbewaakster van de betreffende gang zetelde. Ik overhandigde haar het briefje met het kamernummer. In ruil daarvoor kreeg ik een sleutel die mij toegang verschafte tot de voor mij bestemde hotelkamer. Bij het openen van de deur zag ik echter dat er een knap uitziende jonge vrouw op “mijn” bed lag. In een spontane opwelling vroeg ik haar of zij bij de prijs was inbegrepen. De vrouw begon daarop te gillen en schreeuwde mij in het Engels toe dat ik op moest hoepelen.

About the author

Als journalist begonnen bij de Volkskrant in Amsterdam en Londen was Carel Wiemers meer dan dertig jaar werkzaam voor het Algemeen Nederlands Persbureau ANP. Zowel in het binnenland als daarbuiten bracht hij verslag uit over de meest uiteenlopende onderwerpen. De talloze berichten en verhalen die hij schreef werden via de ANP kanalen naar kranten, radio en televisie hier en dikwijls over de gehele wereld verspreid. Na zijn pensionering is hij regelmatig blijven schrijven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De beer, het paard en de draak - Met de trein door Rusland, Mongolië en China

Author:

Carel Wiemers

Category:

Travel

Number of pages:

110

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

02-07-2019

ISBN:

978-94-638-9308-4 / 9789463893084

Price:

€ 18,50

Language

Dutch