Terreur in de zorg - Moord, diefstal en afpersing

Carel Wiemers

Category: Society

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Grove misdaden in de zorgsector komen meer voor dan menigeen denkt. Ze doen zich overal voor en zijn van alle tijden. Ook nu nog! Patiënten in ziekenhuizen en bewoners van verpleeg- en zorginstellingen zijn soms het slachtoffer van een arts, verpleegster of verzorger, die zelf uitmaakt wie wel en wie niet mag blijven leven. Het gaat dikwijls om tientallen, zo niet honderden moorden en pogingen daartoe per zorgverlener. Daarnaast komt diefstal van persoonlijke bezittingen en afpersing van legaten regelmatig voor. Met dit boek probeer ik inzicht te geven in de achtergronden van beide door velen onderschatte verschijnselen.

From the book

Harold was erin geslaagd zijn afschrikwekkende ‘hobby’ lange tijd voort te zetten door de lijkschouwers om de tuin te leiden. Met allerlei ogenschijnlijk valide argumenten wist de arts hen er telkens van te overtuigen dat zijn patiënten een natuurlijke dood waren gestorven. Shipman bracht zijn eerste patiënt in 1975 om het leven. Het merendeel van zijn slachtoffers viel toen hij in 1992 zijn eigen praktijk begon in Hyde. Zijn oudste slachtoffer was 93 jaar, toen deze onder de handen van Harold Shipman het leven liet. De jongste die een fatale dosis kreeg toegediend, was niet veel ouder dan veertig.

Als gevolg van het amateuristische onderzoek van de recherche en de onprofessionele aanpak van de lijkschouwers wist de arts lange tijd uit handen van de justitie te blijven. In 1998 was de politie op het spoor gekomen van de ongehoorde praktijken van ‘Doctor Death’. Het onderzoek verliep zo traag en ondeskundig dat hij zijn praktijk intussen gewoon kon voortzetten. Dit heeft onnodig extra slachtoffers gekost. Pas in januari 2000 werd Harold Shipman veroordeeld tot levenslang. Ofschoon hij ervan werd verdacht meer dan tweehonderd mensen omgebracht te hebben, gingen de rechters in hun uitspraak uit van vijftien overtuigend bewezen moorden.

About the author

Amsterdammer van geboorte volgde Carel Wiemers zijn gymnasiumopleiding op het seminarie in Nijmegen. Hij belandde in de journalistiek en werkte voor De Volkskrant in Amsterdam en Londen. Terug in Nederland stapte hij over naar het ANP. Voor dit persbureau verzorgde hij als verslaggever meer dan dertig jaar het nieuws in binnen- en buitenland. Na zijn pensionering bleef hij artikelen schrijven voor verschillende bladen. Inmiddels zijn vier boeken over uiteenlopende onderwerpen van zijn hand verschenen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Terreur in de zorg - Moord, diefstal en afpersing

Author:

Carel Wiemers

Category:

Society

Number of pages:

248

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

02-07-2019

ISBN:

978-94-6389-310-7 / 9789463893107

Price:

€ 21,50

Language

Dutch