Hillegommers vertellen

Veronica Handgraaf

Category: (Local) History

€ 24,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hillegommers Vertellen is een serie herinneringen van oudere Hillegommers en enkele Zilkers en Bennebroekers. De serie verscheen vanaf 1994 in het Witte Weekblad Hillegom. De vertelde verhalen geven een beeld van een tijd die veel jongeren zich nauwelijks meer voor kunnen stellen. Geen toilet of douche, geen stromend water, werken van ‘s morgens zes tot ‘s avonds zeven. Eén pomp waarbij de bewoners van zes huizen water haalden. En de gezinnen waren groot in die dagen. De verhalen zijn ook interessant voor wie niet in Hillegom woont.

From the book

Een roze directoire en gestolen gelukstoffees 

De twee dames die dit verhaal vertelden woonden in Bloemhof. Op de plaats aan de Elsbroekerlaan waar hun huisjes stonden zijn nu vier bungalows verrezen. Ze wilden hun naam niet vermeld hebben, maar vertellen over vroeger was wel een genoegen en er werd heel wat gelachen. Het snoepwinkeltje uit hun verhaal lag overigens niet in de Kortenbachstraat maar in de aangrenzende straat erachter. 

Toen ze nog peuters waren woonden ze dicht bij elkaar in de Amerikabuurt. Ze vertelden hun verhaal in het oude Bloemhof, waar ze allebei een huis hadden. Een van de dingen die ze samen graag deden was het ophalen van herinneringen aan vroeger. “Want het was best een leuke tijd. Er was veel eensgezindheid en je was allemaal hetzelfde.” Op gang komen kostte hen geen enkele moeite. “Zullen we het eerst maar hebben over toen we nog naar de bewaarschool gingen?” Hun school stond toen in de Mariastraat. Eerst moesten de kinderen naar de openbare lagere school voor de pokkeninenting. En met dat pokkenbriefje mochten ze dan naar de bewaarschool.

About the author

Veronica Handgraaf werd geboren in Haarlem, maar woont al sinds 1968 in de Bollenstreek. Na haar onderwijsopleiding stond zij vier jaar voor de klas, trouwde toen en kreeg twee kinderen. Vanaf 1990 schrijft zij voor verschillende kranten en bladen, voornamelijk voor de Witte Weekbladen en de reisbladen van Dorizon Media. Daarnaast schrijft zij fictieve verhalen en kinderboeken. Ook exposeert zij af en toe met haar beschilderde keien.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hillegommers vertellen

Author:

Veronica Handgraaf

Category:

(Local) History

Number of pages:

396

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 17 x 24 cm

Release date:

31-07-2019

ISBN:

978-94-638-9317-6 / 9789463893176

Price:

€ 24,50

Language

Dutch