Ik ben 't zat! - De eerste stappen op weg naar autonomie

Reinhart Derkse

Category: Psychology and personal development

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De auteur beschrijft het proces om te komen tot autonomie. Hij doet dat helder, eerlijk, stap voor stap en reëel. Hij verwoordt niet alleen de inzichten die noodzakelijk zijn in dit proces, maar benoemt ook de valkuilen en moeilijkheden op die weg. De belofte die hij doet als het toch lukt is zonder meer realistisch. Iedereen die autonomie wil bereiken kan hierin een handleiding vinden. Anderen die al op weg zijn zullen er veel in herkennen.

From the book

En in onze terugblik op het verleden zien we nu hoe vaak het ons ontbroken heeft aan eerlijkheid ten opzichte van ons Zelf. Hoe vaak hebben we ons niet laten bepalen door anderen? Hoe vaak zijn we niet over onze eigen grenzen heengegaan om een bepaalde indruk op anderen achter te laten? Hoe vaak hebben we niet dingen gedaan die wij in ons hart eigenlijk niet wilden doen? Dat te zien kan ons een pijnlijk gevoel geven, want we deden ‘t zelf, we waren er met ons Zelf bij. En toch, ondanks ons innerlijk weten, deden we wat van ons verwacht werd. Nu echter hebben we heel duidelijk onze eigen autonomie gevonden en staan wij niet meer toe dat wijzelf of anderen ons ooit nog iets opdringen dat niet tot ons Zelf behoort. Wij zijn nu onze eigen soeverein en bepalen met Zelfkennis wat in ons vermogen ligt. Wij houden de teugels van wijsheid in eigen hand, bereid om te antwoorden op situaties en op mensen, maar wel waarnemend met eigen ogen en niet door de ogen van iemand anders. Wij vertrouwen ons Zelf, de vermogens die daarin besloten liggen en de kwaliteiten die ons gegeven zijn. Want alleen die zijn betrouwbaar aanwezig. Alleen die zullen we mét ons Zelf meedragen tot het einde van onze dagen. Aan ons is het hun groei zo onbelemmerd mogelijk toe te laten. Want waartoe zijn we anders in het leven geroepen? Waartoe werd de dennenboom anders geschapen dan om uit te groeien tot dennenboom? Waartoe werden wij anders in het leven geroepen dan om uit te groeien tot wie wij werkelijk zijn?

About the author

Reinhart Derkse (Rotterdam, 1955) is altijd een zoeker geweest. Als kind stelde hij al vragen aan 'de grote mensen', die hen verbaasd deden staan. Met antwoorden als 'dat is nu eenmaal zo' nam hij geen genoegen. Gaandeweg voelde hij een steeds sterkere drang in zich de werkelijkheid achter de werkelijkheid te zien en die te doorgronden. Na diverse publicaties ontwikkelde hij na een diepe crisis de cursus 'Leven in vriendschap met jezelf'. Uitgegroeid tot ervaringsdeskundige begeleidde hij vele mensen in hun zoektocht naar hun ware, authentieke Zelf.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik ben 't zat! - De eerste stappen op weg naar autonomie

Author:

Reinhart Derkse

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

76

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-09-2019

ISBN:

978-94-638-9613-9 / 9789463896139

Price:

€ 16,99

Language

Dutch