Jesse Jongh en het geheim van het acht-kastelen-dorp deel 1

Kees Holtrigter

Category: Fantasy
  • (7)

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geen internet, drones, smartphones, televisie en elektriciteit. En dat in 2119? Wat is er toch aan de hand in Voorde, oftewel het ‘acht-kastelendorp’? De inwoners leven zelfvoorzienend van de natuur, zonder geld, zonder luxe en bemoeien zich niet met de buitenwereld. Behalve de vader van de twaalfjarige Jesse Jongh, een gedreven geleerde. Hij gaat vaak op reis. Totdat hij opeens niet meer terugkeert. Iedereen adviseert de radeloze Jesse om vooral niet op zoek te gaan. Maar Jesse houdt het niet langer uit in het dorp. Zijn nieuwe schoolmeester is een hardvochtige man. Hij wordt steeds meer een buitenbeetje. Is het voorbij de kastelen werkelijk zo levensgevaarlijk? Zouden de mysterieuze kasteelbewoners misschien meer weten? Hij begint een roekeloze zoektocht en doet bizarre ontdekkingen.

From the book

Hij zette een eerste stap en betrad het onbekende. Zo voelde het. Een beetje onwennig, een beetje vreemd, maar ook opwindend. Hij ging harder lopen, weg van het kasteel, weg van het dorp, weg van zijn herinneringen, richting de horizon.

About the author

De in Vorden - het echte acht-kastelen-dorp - geboren Kees Holtrigter had van kinds af aan al een rijke fantasie. Direct na het overlijden van zijn vader, in het voorjaar van 2018, kwam zijn jarenlang opgekropte creativiteit er in een keer uit. Alles viel op zijn plek in het fantasieboek ‘Jesse Jongh - Het geheim van het acht-kastelen-dorp’.

Zijn ervaring als leraar in het speciaal onderwijs, zijn flinke hoeveelheid kennis op het gebied van persoonlijke groei en zijn achtergrond als milieukundige zijn overal in het verhaal merkbaar. ‘Jesse Jongh - Het geheim van het acht-kastelen-dorp’ is loeispannend, leest als een trein en zit tegelijkertijd bomvol waardevolle levenslessen die spelenderwijs in het verhaal gevlochten zijn.

Reviews

2022-03-26 22:05:42 | By: Linda
Bizar hoe de “grote geheimen” van het leven, in voor kinderen begrijpelijke taal in dit spannende verhaal verwerkt zijn. De problemen waar Jesse tegenaan loopt en de emoties die hij daarbij ervaart, en die gaan echt alle kanten op, bezorgden me soms tranen in mijn ogen of kippenvel omdat het zo herkenbaar voelt. Het verhaal leest makkelijk weg want er gebeuren steeds weer dingen die ik niet had verwacht. Ik ben heel benieuwd hoe het verder afloopt met Jesse in deel II want ik gun dat jong alle antwoorden op de vragen waar hij mee rondloopt!

2020-05-23 16:35:45 | By: thjum | Rating:
Moeilijk om niet in een keer uit te lezen. Vol van inzichten en mooie beelden die zelfs blijven hangen als je de bladzijde razendsnel omslaat omdat je MOET weten hoe het afloopt.

2020-05-08 18:15:07 | By: Robert
Goed en meeslepend verhaal. Leest makkelijk weg. Super leuk dat het verhaal zich in een bekende streek af speelt. Complimenten!

2020-04-21 14:28:42 | By: Harry Jansen | Rating:
Ik heb het boek (bewust) in twee keer uitgelezen. Je voelt en proeft de tijd! In mijn gedachten zag ik bekenden van mij. De streek spreekt hier boekdelen. Kees, je hebt hier een prachtig meeslepend boek van gemaakt. Ik maak ruimte voor deel twee. Succes met je zoektocht en schrijflust!

2020-04-18 07:54:05 | By: Mirjam | Rating:
Wat een heerlijk boek om te lezen. Verrassend! Je leest het makkelijk weg en is spannend. Ik kon niet stoppen! Bij alles is het zo geschreven dat je gelijk in je hoofd een plaatje er bij hebt. Een leuk fantasy verhaal met levenslessen die je ook in het nu kunt gebruiken! Wacht op deel 2! Zeker een aanrader!

2020-03-23 15:46:18 | By: Ditte Pelser | Rating:
Een heerlijk makkelijk te lezen boek met super leuke en mooie lessen voor degenen die ze willen en kunnen zien of anders is het gewoon een super spannend verhaal dat vraagt om in een adem uit te worden gelezen.

Ik had het zo uit en wacht met smart op deel 2 en wie weet nog veel meer delen.

Prachtig geschreven Kees, ik ben benieuwd naar je volgende werken.

2020-02-28 15:11:53 | By: joke kuitert | Rating:
Ik kon niet stoppen met lezen!! Prachtig verhaal en mooi geschreven!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jesse Jongh en het geheim van het acht-kastelen-dorp deel 1

Author:

Kees Holtrigter

Category:

Fantasy

Number of pages:

214

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-11-2019

ISBN:

978-94-638-9720-4 / 9789463897204

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (7)