Zoete Moeder - Roman van een streek

Frank Mommersteeg

Category: Novels

€ 23,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer Ewald Vlimmen na 23 jaar een reünie van zijn middelbare school bezoekt, raakt zijn leven in een stroomversnelling. Er is hem veel aan gelegen om te achterhalen wat zich destijds heeft afgespeeld rond de schorsing van een klasgenoot die weigerde te bidden, en rond de zelfmoord van een andere klasgenoot. Al zoekend, in het duister tastend, ontdekt hij dat ‘de waarheid’ vele gezichten heeft. Als hij zich van een lang geleden, door hemzelf begane misstap bewust wordt, neemt hij een besluit dat bepaald verrassend genoemd kan worden. Een roman over macht en intrige, trouw en ontrouw, schuld en verzoening.

From the book

De nacht viel. Later dan anders gingen ze naar bed. De Kat kon de slaap niet vatten. Hij dacht aan Thomas. Hoe slecht hij hem kende, al zaten ze in dezelfde klas. Dit jaar weliswaar voor het eerst, maar dat zei op zich niets. Je kon al jaren met elkaar in dezelfde klas zitten zonder dat er iets van vriendschap uit voortvloeide. Hoewel ze al enige tijd bij elkaar over de vloer kwamen, was er nooit veel meer tussen hen geweest dan kameraadschap. Maar sinds vanavond was er iets veranderd. Iets wat de Kat niet kon benoemen, drukte op hem als een zware last. Hij dacht ook aan het lakse antwoord van Ter Laak. Hij, de Kat, was te ver gegaan, dat was zeker. Maar het moest een keer. Een nieuwe tijd zou aanbreken, zo wist hij. Hij hoefde niet meer zijn best te doen om het te geloven. Hij beschouwde zichzelf als iemand die wilde weten en hij wist dat twijfel aan overgeleverde waarden - twijfel aan oude zekerheden - een noodzakelijke voorwaarde was om te weten. Ter Laak was dogmatisch en hij moest dat zijn. Dat was zijn opdracht immers. Heel even had hij de twijfel ook bij Ter Laak bespeurd. Daarom had hij de discussie op het laatst zo bruusk afgekapt. Maar het was een twijfel op grond van een niet-weten-wat-te-zeggen, een twijfel die voortkwam uit een niet-weten dus. Niet een niet-weten, voortkomend uit twijfel. Dat was waar het hem, de Kat, om te doen was.

About the author

Frank Mommersteeg is geboren te ’s-Hertogenbosch in 1944. Hij doorliep het gymnasium, de universiteit en de kunstacademie. Hij was werkzaam als psycholoog in de jeugdhulpverlening en als docent in het hoger beroepsonderwijs. Sinds 1995 wijdt hij zich hoofdzakelijk aan schilderen en schrijven. Ook begeleidt hij cultuurreizen naar Toscane. Behalve enkele verhalen en korte essays publiceerde hij een vertaling van Etruscan places (‘Etruskisch testament’) van D.H.Lawrence. Zoete Moeder is zijn romandebuut.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zoete Moeder - Roman van een streek

Author:

Frank Mommersteeg

Category:

Novels

Number of pages:

354

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-08-2019

ISBN:

978-94-6389-427-2 / 9789463894272

Price:

€ 23,99

Language

Dutch